Què fem?

Les escultures de fusta d’Esterri d’Àneu

  1. Home
  2. »
  3. Les escultures de fusta d’Esterri d’Àneu
adreça:
Esterri d'Àneu Pallars Sobirà (el)

 

 

 

Després de detectar-se que uns quants arbres del municipi s'havien de treure pel seu mal estat s'ha pensat en donar-los una nova visibilitat. S'ha deixat el tronc principal i amb diferents serres elèctriques, segons convenia, i a ¡mb l'habilitat d'en Roger Vidal Coral, s'han esculpit diferents figures. Les escultures de fusta d'Esterri d'Àneu representen la fauna i flora de la zona. Sembla que es vol fer un circuit amb 25 figures, sens dubte, un bon reclam turístic pel municipi i per la zona.

 

 

Les escultures de fusta d'Esterri d'Àneu

escultures de fusta d'Esterri d'Àneu

Us deixem l'enllaç del vídeo per poder escolar la notícia i veure'n alguna imatge. En total, seran unes 25 repartides per cinc espais del poble.

 

Esculpir amb motoserra - escultures de fusta d'Esterri d'Àneu

escultures de fusta d'Esterri d'Àneu llop

A part de la vistositat i l'originalitat del conjunt d'escultures segurament un dels aspectes que crida més l'atenció del projecte és l'eina que en Roger Vidal fa servir. L'artista utilitza diferents motoserres, depenen de la peça o part de l'escultura que està realitzant.

escultures de fusta d'Esterri d'Àneu

Es tracta, com diu el mateix alcalde, d'aprofitar els arbres i reduir els costos de la seva retirada. Per evitar mals majors, el consistori va decidir arrencar-los. Les feines de retirada dels arbres eren molt costoses econòmicament i l'Ajuntament va buscar una alternativa més barata i artística. Convertir els troncs en escultures ha reduït el cost en un 50%. Els arbres solament s'han tallat i no s'han hagut d'arrencar. L'Ajuntament d'Esterri d'Aneu s'ha compromès a replantar el doble d'arbres que han arrencat. A partir d'ara, la gent que visiti Esterri d'Àneu trobarà tot un món d'animals, flors o bolets repartits per diferents indrets de la població.

 

Altres llocs d'interès

Pallars Sobirà amb nens

 

INSTAGRAM