Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Els Tolls de Quesa

  1. Home
  2. »
  3. Els Tolls de Quesa
adreça:
Quesa La Canal de Navarrés

 

 

 

 

Els Tolls de Quesa o Charcos de Quesa formen un conjunt de quatre gorgs naturals excavats per l’aigua en el llit del riu Grande. Els quatre tolls són aptes per al bany i presenten diferents grandàries i profunditats. El paratge està equipat amb tot tipus de serveis. Forma part de la Xarxa Natura 2000. La zona es troba a 8 Km. del poble de Quesa.

 

Tolls de Quesa

Els Tolls de Quesa

  • Aigües amunt trobem el Charco del Chorro de Corbera, un dels més fotogènics i coneguts per la seva espectacular cascada d’aigua. Deixa una cova visitable darrere de la làmina d’aigua i una xicoteta platja de cudols blancs en el seu contorn.
  • Aigües avall se situa el Charco de la Perola o de la Bañera, enclavat entre una frondosa vegetació mediterrània de pins i bosc baix. Es tracta del gorg més gran i profund, d’aigües fredes i cristal·lines.
  • El següent és el toll de las Fuentes, que s’alimenta també dels afloraments naturals i fonts canalitzades, a les quals deu el nom.
  • El llit del riu Grande segueix el seu curs aigües avall, i passa al costat de les zones d’accés per als vianants i d’aparcament fins a abocar les aigües en el Charco de la Horteta, piscina natural d’accés difícil. El bany en aquesta zona requereix una certa precaució.

 

Equipaments de l'espai

El paratge està equipat amb tota mena de serveis: aparcaments, zona accessible per a minusvàlids, fonts, zones de pícnic, serveis, zona de jocs infantils, via ferrada...

Si es vol accedir a peu, la zona està travessada per nombroses sendes de mitjà recorregut (PR-CV-203 i el PR-CV-204) que us poden acostar fins a paratges tan emblemàtics com l’abric del Voro.

El Tolls de Quesada Xarxa Natura 2000

Quesa forma part de la Xarxa Natura 2000, una xarxa europea destinada a garantir la conservació de la biodiversitat. Per a protegir l'entorn i cuidar el seu manteniment es cobra 1€ per persona i 2€ per vehicle durant l'època de major afluència de visitants. Et convidem a aprofitar el bon temps i visitar els tolls de Quesa, especialment a l'estiu; capbussar-te en les seues aigües és una experiència que t'ompli de pau i tranquil·litat.

 

 

+ País Valencià amb nens

 

 

INSTAGRAM