Què fem?

El pont de la Vila

  1. Home
  2. »
  3. El pont de la Vila
adreça:
Parc Forestal - Mataró Maresme (el)
coordenades: 41.5655209 / 2.4283879

 

 

 

L'excursió del Pont de la Vila és un dels itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals. Es tracta d'una ruta circular, fàcil i senyalitzada que segueix el SL-C 74 i que comença a la Roca del Bon Dia, una de les entrades del Parc Forestal de Mataró. Fareu una agradable passejada per camins i corriols de pendents suaus tot seguint les fites verdes destacades amb color taronja. Passareu per la pineda, Es passa per la Font dels Tres Raig.

 

El pont de la Vila (Parc Forestal de Mataró)

  • Distància: 1,9 km
  • Durada: uns 40 minuts
  • Dificultat: fàcil
  • Inici: Roca del Bon Dia del Parc Forestal de Mataró

el pont de la vila mapa

L'excursió no té pèrdua, només us cal seguir les fites que us acostaran a la pineda i terra del gaig, la Font dels Tres Raig, o la zona de les alzines sureres. Si teniu sort i esteu atents igual podreu veure esquirols.  Fent camí passareu per una plantació de pi pinyer, en el que era una antiga vinya. Més enllà, travessarem una nova pineda amb alguns pins malalts i morts, en els quals observarem els forats fets pel picot en cercar els insectes dels quals s’alimenta.

 

Roca del Bon Dia

el pont de la vila roca del bon dia

Punt d'inici de la ruta, la Roca del Bon Dia. Les muntanyes del Corredor destaquen per les esplèndides pinedes de pi pinyer del vessant litoral, que es transformen en alzinars, rouredes i suredes cap a l’interior del massís.

Terra del gaig

Parc forestal de Mataró

Els antics camps es convertiren en erms o herbassars i, posteriorment, en brolles amb romaní, estepes, garric. Diversos animals van contribuir al pas de les brolles al bosc: els rosegadors (esquirol, ratolí de bosc, rata negra, rata d'aigua...) i, especialment, un ocell, el gaig. El gaig no és un "guarda forestal reforestador". És un ocell previsor que a la tardor aplega i guarda llavors en diversos rebosts per a l'hivern. Alguns d'aquests rebosts són oblidats i, aleshores, en arribar la primavera, germinen les llavors i neixen els plançons d'alzines, pins, arços blancs i, de mica en mica, es va fent el bosc.

 

Font dels Tres Raig

el pont de la vila font dels tres raig

Per arribar a la font us heu de desviar una mica del camí central, una fita us indica per on heu d'anar. Us deixem la foto que hem trobat al wikiloc del David_JL, feu-li una ullada per veure més fotos del recorregut.