Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

El Meandre de Castellbell

  1. Home
  2. »
  3. El Meandre de Castellbell
El Meandre de Castellbell i el Vilar
adreça:
Pont Vell - Castellbell i el Vilar Bages (el)
coordenades: 41.6394942 / 1.8566123 (des del Pont Vell)

 

 

 

Castellbell i el Vilar es troba entre parcs naturals i és el corredor ecològic que uneix els dos únics parcs naturals de la Catalunya Central. Aquest corredor integra l'espai protegit del Meandre de Castellbell, una zona humida que ressegueix el Llobregat a l'alçada del turó del castell i que es troba envoltada per un variat bosc de ribera que acull una gran riquesa faunística. Una ruta familiar i fàcil per fer amb nens us acostarà des del municipi fins el riu on, si teniu sort hi podreu observar diferents aus que hi paren a refrescar-se o prendre el sol.

El Meandre de Castellbell i el Vilar

El Meandre de Castellbell i el Vilar

Si hi aneu per la part interna del meandre trobareu un observatori d'ocells (no sabem si encara està tancat).

Torrent dels Abadals, ruta equipada

El meandre de Castellbell i el Vilar és un dels meandres més espectaculars del riu Llobregat. En aquest tram el riu traça un arc de fins a gairebé 360 graus. Aquesta zona de reserva natural es troba a tocar del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. També inclou  les zones boscoses del Turó del Marquès, del Bosc Negre, del solell de la barraca, del Morrolius i del Comellats.

El Meandre de Castellbell i el Vilar

Us deixem l'itinerari autoguiat per Natura Local. L’itinerari comença a la plaça Lluís Companys i de seguida creua el riu Llobregat a través del Pont Vell.  La vegetació de ribera que observem des de dalt del pont ens acompanyarà durant la primera part del recorregut mentre creuem la Riera de Marganell per arribar fins a la llera del riu Llobregat.

+ activitats i rutes al Bages

+rutes d'aigua

 

INSTAGRAM