Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

el Clot de Galvany

  1. Home
  2. »
  3. el Clot de Galvany
adreça:
Av. del Carabasí, 82 - Port Marí Baix Vinalopó
coordenades: 38.2392655 / -0.547813

 

 

 

 

El Clot de Galvany es troba situat molt a prop d'Elx. Té una superfície de 350 hectàrees és un dels parcs naturals més importants del País Valencià. Resulta un indret natural molt bonic i aconsellable per visitar en família. Teniu un parell de rutes, fins a 7 observatoris d'aus i al centre de rebuda de visitants hi ha l'aula de natura i una zona de pícnic. Els caps de setmana es fan visites guiades gratuïtes. Consteu altres opcions.

 

el Clot de Galvany

el clot de Galvany

Situat entre les partides rurals de l'Altet i Balsares, molt prop d'Elx, és un petit oasi vegetal i aquàtic amb diferents ecosistemes en què habita una variada fauna i flora. Hi trobareu ecosistemes d'aquesta zona del Mediterrani: el que més abunda és el saladar, envoltat de dunes i sòls salins.  Al voltant ronden llebres, ratolins de camp, musaranyes i xicotets ocells de diferent grandària.

 

Visites guiades: A més,tots els diumenges i festius, en els quals no hi ha activitats especials, es realitzen rutes guiades totalment gratuïtes i sense inscripció prèvia per a grups menors de 10 persones. Consulteu AQUÍ el calendari d'activitats.

Alguns punts d'interès del Clot de Galbany

el clot de Galvany -miradors i rutes

miradors i rutes de l'espai natural

  • Miradors i observatoris:  estan destinats a la observació del paisatge. Hi ha 7 miradors de fusta i amb diverses altures repartits pel paratge.
  • Les tolles: són l'altre gran atractiu de la zona. Es tracta de petites zones inundables amb una capa fina d'aigua salobre que serveix de llar i lloc d'esplai d'ocells aquàtics.  Es poden veure la malvasia, l’ànec capblanc, el cabusset, la gallineta, la fotja...
  • El saladar: situat en les vores de la zona endorreica central del Clot. És un espai deprimit que ocasionalment acumula aigua que després s'evapora deixa una capa de sals acumulada en la superfície, formant sòls salins.
  • Les petites elevacions de relleu: es converteixen en hàbitat d'espècies arbòries com el pi blanc i plantes diverses com el llentiscle, l’espí o el margalló. És una zona no tan frondosa, i a causa de l'aridesa del terreny conviu una interessant fauna terrestre: sargantanes, cua-roja, merles, conills, colobres, estornell, mallerengues o aligots.

 

 

+ País Valencià amb nens

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

etiquetes: