Cova de Can Sadurní a Begues

  1. Home
  2. »
  3. Cova de Can Sadurní a Begues
adreça: Camí de Can Sadurní, s/n
adreça:
Begues Baix Llobregat (el)
coordenades: 41.348593 / 1.906257
preu activitat: gratuït menors de 6 anys
reserva: cal reserva (covacansadurni@gmail.com)
horari: Visites comentades el 1r diumenge i el 3r dissabte de cada mes

 

 

 

La cova de Can Sadurní és un dels jaciments prehistòrics més importants de Catalunya i del Llevant mediterrani. Situada en ple massís de Garraf, és un exponent de primera magnitud del carst d’aquest massís, el més important de Catalunya. Visita indispensable per a qualsevol afeccionat a la prehistòria, l’arqueologia, l’espeleologia, la geologia, la botànica,  la paleobotànica i l’arqueozoologia. Cal fer reserva per poder-hi entra en visites comentades els 1er diumenge i el 3er dissabte de cada mes.

 

Cova de Can Sadurní a Begues

Cova de Can Sadurni a Begues

La troballa a la cova de totes les eines i elements de la cadena d’explotació i manufactura de la variscita durant el neolític mitjà inicial (4500-4000 aC).

  • l’inici de la mineria de la cal·laïta o pedra verda durant el segon quart del V mil·lenni a mans dels pioners del jaciment.
  • l’existència d’una corba d’experiència minera que durà a la perforació de les mines de Can Tintorer a Gavà i que explica la presència de variscita del massís de Garraf a jaciments pirinencs i confirma, alhora, l’establiment de les primeres xarxes d’intercanvi en el neolític franco-peninsular.

 

Visites guiades a la Cova de Can Sadurní a Begues

El Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf - Ordal (CIPAG), en col·laboració amb l'Ajuntament de Begues, ofereix la possibilitat de visitar la cova de forma guiada, i aprofundir així en el coneixement d'aquest jaciment de referència.

*més informació a Turisme Baix Llobregat

 

+ activitats i rutes Baix Llobregat

+ Coves per anar amb nens

 

 

INSTAGRAM