Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Cova de Can Sadurní a Begues

  1. Home
  2. »
  3. Cova de Can Sadurní a Begues
adreça: Camí de Can Sadurní, s/n
adreça:
Begues Baix Llobregat (el)
coordenades: 41.348593 / 1.906257
preu activitat: gratuït menors de 6 anys
reserva: cal reserva (covacansadurni@gmail.com)
horari: Visites comentades el 1r diumenge i el 3r dissabte de cada mes

 

 

 

La cova de Can Sadurní és un jaciment arqueològic pioner en la recerca arqueològica en el massís de Garraf i un dels més importants de Catalunya. El jaciment arqueològic està format per la cova de Can Sadurní i l’esplanada exterior que hi dona accés. S'organitzen visites guiades cada primer diumenge i tercer dissabte de cada mes gràcies al servei de visites guiades que s’ofereix des de l’equip d’arqueòlegs de CIPAG amb el suport de l’ajuntament de Begues. També es programen altres activitats, itineraris, xerrades i es fan visites per a grups escolars.

Parc Prehistòric de la Cova de Can Sadurní de Begues

Cova de Can Sadurni a Begues

La Cova de Can Sadurní ha estat excavat en successives campanyes durant més de quaranta anys i que ha produït una sèrie de troballes molt notables que ajuden a entendre el funcionament de les societats prehistòriques de la Catalunya Central i la situen com el jaciment prehistòric amb l’estratigrafia més completa per a la Prehistòria Recent de Catalunya.

Cova de Can Sadurni a Begues entrada

El Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l'Arqueologia del Garraf - Ordal (CIPAG), en col·laboració amb l'Ajuntament de Begues, ofereix la possibilitat de visitar la cova de forma guiada, i aprofundir així en el coneixement d'aquest jaciment de referència.

Visites guiades a la Cova de Can Sadurní de Begues

Cova de Can Sadurni a Begues

 

Programa d'activitats i d’Actuació Regulars

  • Els divendres... Història, tots els primers divendres de mes.
  • Visita regular a la Cova de Can Sadurní, tots els primers diumenges i els tercers dissabtes de mes.
  • Jornades de Portes Obertes a la Cova de Can Sadurní, en dates assenyalades.
  • Itineraris i Passejades del CIPAG, tots els segons diumenges de mes.
  • Passejades pel Parc, en dates assenyalades, en col·laboració amb el Parc Natural del Garraf i la Diputació de Barcelona
  • Dijous Prehistòrics... amb els nostres ancestres. Visites per a col·lectius de gent gran, Centres d’Estudis, Centres Cívics, Associacions, Ateneus, etc. Integrables en el programa Parc a Taula patrocinades pel Parc Natural del Garraf (Diputació de Barcelona). Es tracta d’una oferta col·lectiva.
  • Divendres...Història 2024. Des de 2016 que perseguim la pretensió d'anar apropant a estudiants, arqueòlegs, investigadors, historiadors, museus, centres d’estudis, entitats culturals, estudiosos i públic en general els problemes de la prehistòria i la història al territori del massís del Garraf, aprofundint en temes concrets que van desgranant els investigadors que, actualment, estan treballant en els diferents projectes de recerca que es desenvolupen al massís. Cada primer divendres de més convoquem a aquest públic heterogeni amb un programa anual de conferències amb aquesta finalitat.

Informació i reserves: covacansadurni@gmail.com

visites per a grups escolars

Els principals programes d’activitats destinats a escoles són el Descobrim la Prehistòria, una visita molt especial a la cova pensada per a infantil i cicle inicial de primària, i l’“Apropa’t a l’Espluga”, activitat destinada a cicle superior de primària i ESO, en la que a banda de fer la visita a la cova es poden realitzar diversos tallers relacionats amb l’arqueologia i la prehistòria. Vull ser arqueòleg! i La Vegetació Prehistòrica de Begues son dos dels tallers que es poden fer durant la visita.  Consulteu disponibilitat.

 

+ activitats i rutes Baix Llobregat

+ Coves per anar amb nens

 

 

INSTAGRAM