Què fem?

Circuit Interpretatiu del Comapedrosa

 1. Home
 2. »
 3. Circuit Interpretatiu del Comapedrosa
adreça:
Arinsal, Parròquia La Massana

 

 

 

El Circuit Interpretatiu del Comapedrosa és un itinerari fàcil i engrescador per fer amb nens. Situat dins el Parc Natural de les Valls del l Comapedrosa on hi ha el pic més alt d'Andorra de (2.942 m). Es tracta d'un itinerari pedagògic autoguiat que inclou diferents elements de senyalització interpretativa. Una ruta circular curta i planera que comença al berenador i salt del riu Pollós i acaba a les rodalies del dic d'Arinsal.

Abans d'anar-hi passeu pel Punt d'Informació del Parc, situat a l'inici del recorregut, o pel Centre d'Informació del Parc per recollir el fulletó de la ruta. Amb nens es fa com un joc ja que han de seguir les fites i trobar els 6 tresors amagats. Si ho aconsegueixen, que segur que sí, al tornar a la caseta del parc els hi donaran un 0bsequi.

Circuit Interpretatiu del Comapedrosa, Dades i mapa

 • Distància: 1,2 Km
 • Dificultat: fàcil
 • Desnivell 90m
 • Atractiu afegit: la ruta té un joc per fer amb els nens

Circuit Interpretatiu del Comapedrosa

pdf amb la descripció de cada punt

Circuit Interpretatiu del Comapedrosa. Itinerari

Per arribar-hi us cal anar fins el final de la carretera d'Arinsal on hi ha el pàrquing i una caseta d'informació. Passeu el túnel i, a mà dreta, trobareu un altre pàrquing així us estalviareu caminar per dins el túnel. Un cop deixat el cotxe heu d'arribar fins l'inici del circuit. Aquest comença una mica separat del pàrquing, mireu el mapa, no té pèrdua.

 

Circuit Interpretatiu del Comapedrosa

 

Heu d'anar direcció al berenador del riu Pollós. A l'àrea de lleure hi trobareu una graella per fer barbacoa, taules de pícnic i una font. Des d'aquí també teniu accessos fàcils per baixar al riu i un pont de fusta que el creua.

 • Un cop al berenador del Pollós comença la ruta del Circuit Interpretatiu del Comapedrosa. A l'inici és una mica tortuós.
 • El camí va resseguint la llera del riu Pollós pel mig del bosc. Si teniu ganes de tocar l'aigua trobareu diferents punts per on baixar-hi que són d'accés fàcil.
 • Continuar pel camí fins arribar al segon pont de fusta i creuar-lo. Ara el sender s'eixample i és més fàcil de seguir pels nens. Cal anar seguint les fites i buscant els tresors.
 • El camí continua fent un tros de la pista d'esquí de Vallnord.
 • Finalment el camí es torna a endinsar al bosc per acabar a la zona de l'aparcament.

 

L'itinerari resulta molt engrescador per als nens ja que es pot fer com un joc. El circuit amaga 6 tresors, en forma de fites, que els nens han de trobar. Els tresors són 6 pots de plàstic que dins amaguen una frase que heu d'anotar en un full. Un cop trobades totes es pot completar l'enigma. Amb l'enigma resolt podeu tornar al Centre d'Interpretació del Comapedrosa i donaran un detall als nens.

Circuit Interpretatiu del Comapedrosa

Els diferents panells informatius us donaran informació de l fauna i flora de l'entorn així com de diferents elements significatius del Parc.

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens  a Andorra