Què fem?

Castell Templer de Gardeny

  1. Home
  2. »
  3. Castell Templer de Gardeny
fotos de: Turisme Lleida
adreça:
Turó de Gardeny s/n - Lleida Segrià (el)
coordenades: 41.6084728,0 / 6123436
tipus visita: visites guiades, cal reserva
preu activitat: < de 13 anys gratuït

 

 

 

El Castell de Gardeny és un conjunt monumental situat al cim del turó de Gardeny, un dels dos turons de la ciutat de Lleida. Va ser aixecat durant la segona meitat del segle XII, per l'orde del Temple. El castell es visitable mitjançant visites guiades i cada segon diumenge de mes es fa una visita dinamitzada especialment pensada per a famílies amb nens. Feu de templer per un dia!

 

Castell Templer de Gardeny

Castell Templer de Gardeny

El conjunt monumental de Gardeny constitueix un dels testimoniatges més destacats de l’arquitectura templera aixecada a Catalunya durant la segona meitat del segle XII. Encara que entre els segles XVII i XVIII es realitzaren profundes modificacions que acabarien alterant l’antiga fisonomia del conjunt medieval, actualment encara es conserven nombrosos testimoniatges del recinte sobirà. Un espai delimitat per un perímetre de muralles i flanquejat per torres, a l’interior del qual es distribuïen els diferents edificis articulats al voltant d’un pati central.

 

Visites guiades

Castell Templer de Gardeny

Visita guiada històrica per les estances i passadissos del castell, al fil de l’activitat monacal i econòmica dels poderosos templers de Gardeny tots els dissabtes i diumenges. El segon diumenge de mes hi ha l'activitat templer per un diaAQUÍ reserves.

 

Templer per un dia, visites dinamitzades

Castell Templer de Gardeny

Com s’organitzava la comanda templera de Gardeny? Com era el dia a dia d’aquesta comunitat? Visita guiada dinamitzada, especialment recomanada per famílies que vulguin sentir-se com un templer del segle XIII. Les visites dinamitzades es fan el segon diumenge de cada mes.  AQUÍ reserves.

 

Ruta Dumus Templi

Castell Templer de Gardeny

El castell de Gardeny -juntament amb els de Miravet, Montsó, Penyíscola i la ciutat de Tortosa- forma part de la Ruta Templera Domus Templi (les cases del Temple). Aquest viatge a través del temps posa de manifest gran part del patrimoni i llegat templer de l'antiga Corona d'Aragó durant els s. XI i XII. Es tracta d’un itinerari pel patrimoni històric en terres de Catalunya, Aragó i València.

 

Lleida en família

Què fer a Lleida amb nens, activitats i excursions en família

Descobriu activitats i excursions per descobrir Lleida en família amb nens.

 

 

 

INSTAGRAM