Què fem?

Castell de Vilademàger

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Vilademàger
adreça:
La Llacuna Anoia (l')

 

 

E

 

s té constància escrita del Castell de Vilademàger des de l'any 987. Situat al municipi de la Lacuna, a la comarca de l'Anoia destaca com a enclavament estratègic per l'alçada i bones vistes sobre la plana i el municipi. A l'interior de les restes del recinte emmurallat s'hi troba l'església de Sant Pere de Vilademàger. Presenta en gran part un estil gòtic i alguns elements que recorden el seu origen romànic, com una antiga pica baptismal. Podeu arribar-hi fent una excursió que surt des del mateix poble, un desviament us durà fins la bonica zona de la Font del Pla Novell.

 

Castell de Vilademàger

Des que es va aixecar, va pertànyer a la casa comtal de Barcelona i, després de passar per mans de les famílies Gurb-Queralt i Cervelló, va acabar subinfeudat als Vilademàger, que durant segles van ser-ne els autèntics castlans. S'hi pot accedir amb cotxe o fer una excursió circular que passa per la zona de la font del Pla de Novell.

Castell de Vilademàger

Podeu seguir la ruta circular des de l'app de Natura Local

L'excursió de nivell moderat que puja fins el Castell seguint un itinerari circular d'uns 9 quilòmetres i passa per la zona del Pla de Novell i els boscos de la zona de Vilademàger, Un cop a dalt el cim teniu les restes del castell i  l'església de Sant Pere, des d'on es poden contemplar unes bones  vistes. De baixada anireu per la zona de la plana agrícola passant per la font dels Horts. Abans, però, podeu fer el tram, d'anada i tornada fins la Font del Pla de Novell.

La visita exterior és lliure. Per a les visites guiades concertades truqueu als telèfons 93 897 68 30 o 93 897 60 63. 

 

 

Font del Pla de Novell

font del pla de novell

Font molt popular i concorreguda, principalment a l’estiu ja que acostuma a portar força aigua. És un lloc molt adient per descansar sota l’ombra dels arbres. Ja s’esmenta en documents del segle XV i és un dels millors exemples de l’ampli ventall de fonts que hi ha al terme municipal de la Llacuna.

 

+ activitats Anoia

castells de Catalunya

 

INSTAGRAM