Què fem?

Castell de Montsonís

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Montsonís
Visita teatralitzada
Escape Castle Adventure al Castell de Montclar
Visita teatralitzadaEscape Castle Adventure al Castell de Montclar
web:
adreça:
Plaça del Castell, 1 - Montsonís Noguera (la)
coordenades: 41.8870125 / 1.0203752

 

 

 

 

El Castell de Montsonís va ser construït en l'any 1024 per ordre del Comte d'Urgell, Ermengol II. Va estar al llarg dels segles en mans de diversos llinatges, per arribar, -sempre de pares a fills- a Carles de Montoliu, Baró de l'Albi, trentè Senyor de Montsonís i actual propietari del castell. Hi trobareu un castell molt ben conservat, tan la part exterior de la façana presidida per la torre de l'homenatge com la majoria de les seves estances. Podeu fer la visita guiada i s'hi ho preferiu teniu una visita teatralitzada amb personatges de l'època.

 

Castell de Montsonís

El Castell de Montsonís és residència d’estiu dels Barons d’Albí. Si observem, en la torre de l’homenatge hi ha la bandera, això significa que es tracta d’un castell habitat. La fortalesa formava part d’un recinte emmurallat que s’estenia per tot el turó on ara es troba situat el poble, d’acord amb els historiadors, es tractava d’una sola torre circular de dues plantes, la primera conformada per l’estable i la de dalt, la configurava l’habitatge.

La part interior del castell

Castell de Montsonís

Del majestuós edifici destaquen: l’oratori privat, la cuina, els bancs festejadors, el forn de pa, la presó, el celler, l'habitació reservada als pelegrins, la sala d'armes, la sala dels escuts i la resta de sales on s'exposen tapissos i records d'altres èpoques.

Per a visitants curiosos: les magnífiques vistes des de la torre de l'homenatge, la presó amb les cadenes per als presoners; l'habitació del fugitiu, amb finestra però sense porta; el passadís secret del celler per fugir en cas de setge.

 

Visita teatralitzada al Castell de Montsonís

Castell de Montsonís

Diferents personatges vestits com al segle XII expliquen les variades facetes de la vida al castell, tot combinant la visita amb l’ús de torxes i altres sistemes d’il·luminació i a través d’un fil conductor al voltant dels temps revolts que es vivien en aquestes terres de frontera en temps de la reconquesta, amb les lluites entre àrabs i cristians.

Escape rooms als Castells Medievals de Montsonís

T'imagines haver d'escapar d'un castell en 60 minuts? Si ets amant dels castells segur que aquesta missió t'encantarà. Descobreix tota la selecció d'escape rooms ambientats dins de castells medievals.

 

 

Altres activitats amb nens

+ La Noguera amb nens

+ rutes a castells

 

 

INSTAGRAM