Què fem?

Castell de Cervelló

  1. Home
  2. »
  3. Castell de Cervelló
adreça:
Cervelló Baix Llobregat (el)
coordenades: 41.3875835 / 1.9605479

 

 

 

El Castell de Cervelló fou una fortificació defensiva entorn del qual deuria haver-hi l’antic poblat dispers. Situat en un punt estratègic amb un ample domini visual de la vall del Llobregat (317 m altitud), a l’antic camí de l’Ordal. S'alça dalt d’un esperó sobre la vall de Can Sala (antigament vall de Santa Creu). L'itinerari fins el castell el podeu començar des de l'església de Santa Maria de Cervelló, on descobrireu tombes antropomòrfiques. Durant l'excursió el color vermellós de les roques i la terra us acompanyarà durant tot l'itinerari.

 

Castell de Cervelló

castell de cervello

foto

El castell consta de dos recintes que s'emplacen en un penyal estret i allargat, orientat aproximadament a sud-oest / nord-est, protegit per espadats naturals, excepte a la banda de ponent, per on s'accedeix a la fortificació. Les construccions ocupen les dues esplanades superiors, separades per un desnivell de 15 m. En el nivell superior es troba el recinte sobirà, tancat per una muralla. En el replà inferior, el recinte jussà, on queden restes de la capella del castell i d'altres edificacions destinades a residència i habitatge.

A l'interior de la muralla s'aixeca el recinte de la fortificació, al qual s’hi accedeix actualment per un estret pas a través del trencat de la muralla que arriba a dalt de les torres, fins a una porta molt destruïda, defensada amb un mur amb contraforts.

Forma part del conjunt monumental Castell de Cervelló.

Ruta Santa Maria de Cervelló i el Castell (www.ambotes.com)

santa maria de cervello

foto

Buscant informació hem trobat aquesta entrada al wikiloc del blog www.ambotes.com, ara ja inactiu. Us deixem AQUÍ la interessant ruta que van fer pels voltants del castell. Val la pena segui-la i no perdre's res, està tot a tocar.

  • L'església de Santa Maria i els seus voltants hi trobareu les diferents tombes antropomorfes a la roca, les diferents cavitats...
  • En un nivell intermig, amb moltes restes de roques treballades, conseqüència d'haver estat habitat antigament. Balmes, roques, parets de pedra vermellosa.
  • El castell, que de fet té dos nivells, l'inferior i el superior, residència del senyor.

 

 

+ activitats Baix Llobregat

castells de Catalunya

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: