Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Castell de Castellar del Vallès

 1. Home
 2. »
 3. Castell de Castellar del Vallès
adreça:
Castellar del Vallès Vallès Occidental (el)

 

 

 

 

El Castell de Castellar del Vallès es visita el seu castell i l'antic nucli de Castellar Vell, on cal contemplar les restes del Castellar Vell i l'ermita de Sant Esteve. Seguint el riu Ripoll es tenen vistes sobre el poble, en el qual sobresurt el campanar de Sant Esteve, i es visita dues construccions històriques i amagades del Vallès. El forn de calç i la cabana de pedra seca. La ruta està senyalitzada parcialment.

 

 

Castell de Castellar del Vallès. Dades i mapa

 • Distància: 3,98Km.
 • Temps: 1 hora
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus ruta: circular amb tram lineal

Castell de Castellar del Vallès mapa

Castell de Castellar del Vallès. Itinerari

Cal deixar el vehicle a l'entrada del camí que porta al castell de Castellar, situat a un quilòmetre de Castellar del Vallès en direcció a Terrassa (carretera C-1415a, abans del punt quilomètric 26), davant de can Riera, a l'inici d'una corba molt pronunciada que se'n va a la dreta.

La ruta fins el castell és un passeig ben curt que es complementa amb la circular que passa Castellar Vell i l'ermita de Sant Esteve. La passejada es comença per una curta pista que va cap al sud i que segueix un itinerari de natura en sentit invers, es pot veure una senyalització amb un punt blau que no es tornarà a veure fins passat el castell. A l

Itinerari

 • 0,60 km - 0 h 10 min. S'arriba al castell, edifici gòtic del s. XIV amb elements més antics, restaurat modernament. Al costat hi ha la capella gòtica de Santa Bàrbara. L'itinerari recula uns metres i segueix per sota l'arc de conducció d'aigua per un camí que baixa deixant l’entrada a un prat a la dreta.
 • 0,98 km - 0 h 15 min. S'arriba a una esplanada amb diferents senyals dels itineraris de natura del Centre Excursionista de Castellar (CEC). Cal agafant el sender que baixa (NE) cap al riu Ripoll es pot arribar a Castellar. L'itinerari continua davallant pel camí de la dreta en direcció a Castellar Vell. Si es desitja, abans es pot arribar fins a un forn de calç que queda a 10 minuts en direcció S. Per arribar al forn se segueix pel camí que se'n va recte travessant el prat en la direcció que es portava i que passa pel costat del riu Ripoll. Es torna refent el camí fins l’esplanada amb el senyals.
 • Des d’aquesta esplanada es baixa cap a una riera, on hi ha una cruïlla de camins i un cartell groc que indica Castellar Vell per dues direccions: s'ha de creuar la riera i seguir pel senderol que puja a l'esquerra endinsant-se pel bosc.

Castell de Clasquerí

Castell de Clasquerí o castell de Castellar (foto viquipèdia)

 • 1,43 km - 0 h 25 min. S'arriba a Castellar Vell, on destaquen les ruïnes del castell Vell i l'ermita de Sant Esteve. En aquest punt, l'itinerari segueix cap a ponent, baixant per una pista, en direcció a la font de Sant Antoni. Es va baixant per la pista, es passa una reixa i, a mà esquerra, queda la font. La pista puja i, a pocs metres, es gira a mà dreta pel camí senyalitzat amb punts blaus. Es travessa una riera, es va seguint per la pista senyalitzada amb punts blaus i es troba novament la riera. A partir d'aquí se seguirà sempre per aquesta.
 • 2,98 km - 0 h 45 min. Es retroba el trencall amb el senyal groc que porta a Castellar Vell. En aquest punt es torna a fer el camí amb què s'ha iniciat la ruta pujant a mà esquerra.
 • 3,38 km - 0 h 50 min. S'arriba de nou al castell de Castellar i es continua desfent el camí.
 • 3,97 km - 1 h. Es torna al punt de sortida.

 

Castell Vell

Si voleu seguir una altra ruta fins el castell us deixem l'excursió que varen fer des de mama, què fem demà?  On fan la mateixa excursió però segueixen un itinerari un pèl diferent.

Teniu àrea de lleure amb barbacoes al costat de l’antiga església parroquial de Castellar del Vallès. No hi ha taules de pícnic.

 

 

Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes pel Vallès Occidental

+ rutes castells

+ rutes per comarques

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: