Què fem?

Camí del torrent d’en Puig

  1. Home
  2. »
  3. Camí del torrent d’en Puig
adreça:
Passeig Can Jalpi - Arenys de Munt Maresme (el)
coordenades: 41.5990486 / 2.5400172 (Centre d'Informació del Parc)

 

 

 

Excursió fàcil i familiar que segueix el Camí del torrent d'en Puig fins el Corral d'en Forn. Aquesta és una de les rutes incloses dins del Parc Natural del Montnegre i Corredor i es troba a Arenys de Munt. L'hem incorporat ja que surt des del mateix centre d'informació del Parc on hi ha el Parc i Castell de Jarpíi. Així podeu fer una ruta curta per pujar i gaudir de bones vistes i abans o després una estada i passejada al parc. Sortida familiar amb nens.

 

Camí del torrent d'en Puig

  • Distància: 4,3 km.
  • Temps:
  • Dificultat: fàcil
  • Tipus ruta: lineal seguint el SL-C 76
  • Inici: Parc Jalpí (centre d'informació del Parc natural del Montnegre Corredor)

Excursió fins el el Corral d'en Forn

Camí del torrent d'en Puig

L'excursió és fàcil i agradable i segueuix l'antic camí que puja al Corral. Passareu per la Teixonera, el coll del Pollastre i l'obaga del turó de Vila Negra. L'itinerari pròpiament dit s'inicia en el punt d'informació juvenil L'Escorxador, en el mateix torrent d'en Puig, al qual podem accedir des del mateix nucli urbà pel carrer Barbeta. Està senyalitzat amb fites verdes destacades amb color groc. És exclusiu per a vianants i recomanable per a tots els públics.

El corral d'en Forn

Camí del torrent d'en Puig

És aquest un dels racons més acollidors del terme. Els alzinars vells i frescals arrapats als estreps del turó de la Vila Negra; les castanyedes que esquitxen les bagues del torrent; els horts i els cirerers per aquí i per allà; els espais oberts dominats pel Corral. Les denses boscúries que entapissen la cara Nord de tota la serralada: aquests ambients configuren un espai tancat a ponent però obert a llevant, que ens permet gaudir d'un paisatge divers, obert i lluminós. És aquest un bon indret per observar la xarxa que configuren els afluents del torrent d'en Puig.

La curiositat: Els tres arbres: el pi pinyer, l'alzina i el suro

Camí del torrent d'en Puig

En aquest punt del recorregut conflueixen de manera espontània tres dels arbres característics de la zona.El pi pinyer, l'alzina i el suro. tres espècies reines de la comarca. Els tres arbres son  de grans dimensions, gairebé monumentals, i comparteixen aquest racó de bosc.

Geologia viva

Camí del torrent d'en Puig

A mig camí, entre el Pollastre i el Corral d'en Forn, la geologia canvia. La roca mare de tot el municipi d'Arenys de Munt està composta de granodiorites (un tipus de roca granítica). A partir d'aquí, però, la granodiorita presenta una composició mineral que la fa més resistent a l'erosió. El resultat és que les muntanyes prenen un aspecte més abrupte, els torrents són més embarrancats i, escampades per aquí i per allà, sovintegen les boles de pedra.

Parc i Castell Jarpí

Castell de Jalpi d'Arenys de Munt

AQUÍ podeu veure la nostra sortida al Parc i Castell Jalpí.

 

 

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: