Què fem?

Bosc de les papallones de Malgrat de Mar

  1. Home
  2. »
  3. Bosc de les papallones de Malgrat de Mar
adreça: Parc del Castell
adreça:
Malgrat de Mar Maresme (el)
coordenades: 41.6478486 / 2.7392191

 

 

 

El Bosc de les papallones de Malgrat de Mar és el primer espai públic de Catalunya d'aquestes característiques. Es tracta d'una iniciativa per crear hàbitats que afavoreixin la biodiversitat idònia per a la reproducció de papallones. La proposta ha començat a fer els primers passos amb l’activitat “Creem un bosc de papallones” en la qual hi participen 230 nenes i nens de 4t de Primària de totes les escoles. El trobareu situat al Parc del Castell.

 

Bosc de les papallones de Malgrat de Mar

Es tracta d’una proposta transversal, liderada per Medi Ambient i amb el treball conjunt amb Turisme i Espais Verds, Malgrat s’uneix al projecte de Zerynthia, Asociación Española para la Protección de las Mariposas y su Medio que té com a objectiu crear espais que facilitin el desenvolupament i la cria en llibertat de les papallones.

Bosc de les papallones de Malgrat de Mar

El Bosc de Papallones de Malgrat està adherit en el projecte de “Oasis de Mariposas” de l’associació espanyola Zerynthia. Es tracta de crear un hàbitat que afavoreixi les diferents etapes de vida de les papallones.

Bosc de papallones al Parc del Castell

La nens ha après que les papallones són el millor aliat per lluitar contra el canvi climàtic i ha començat a plantar al Parc del Castell les espècies que afavoriran la reproducció d’aquests pol·linitzadors, excel·lents indicadors de la qualitat ambiental.

Els nens prenen consciència a través del joc del canvi climàtic, l’efecte hivernacle i de la importància de la xarxa tròfica. A més, els alumnes de totes les escoles han participat en la plantació d’espècies autòctones al Parc del Castell que afavoriran l’hàbitat idoni per a la reproducció de les papallones: romaní, farigola, sàlvia, espígol, calèndula, entre d’altres.

Bosc de papallones al Pla de la Pineda (per determinar)

Les regidories de Medi Ambient, Turisme i Espais Verds també tenen previst fer un bosc de papallones al Pla de Pineda, concretament, a la finca on treballen els alumnes del cicle formatiu de Grau Mig de Producció Agroecològica de l’Institut Ramon Turró i Darder.

 

Amb la creació d'aquests dos espais, el del Parc del Castell i el del Pla de Pineda, Malgrat de Mar disposarà de més de 600 m2 que afavoriran els hàbitats idonis per a les papallones.

L’Ajuntament també vol que aquesta acció sigui un reclam per al turisme de natura i escolar.

*fotos ANC del diari Nació Digital - fitxa elaborada a partir de la notícia de la revista Sostenible.

 

+ parcs i jardins

+Maresme amb nens

 

INSTAGRAM