Activitats estiu

Què fem?

Àrea del Dolmen de la Baronia de Rialb

  1. Home
  2. »
  3. Àrea del Dolmen de la Baronia de Rialb
adreça:
Baronia de Rialb Noguera (la)
coordenades: 41.9836818 / 1.2033951

 

 

 

 

L'àrea del dolmen de la Baronia de Rialb està situada sota el pont que creua el pantà. La seva singularitat rau en els elements arquitectònic que s'hi troben i en el bones vistes del pantà. El dolmen, de Sòls de Riu, l'església romànica de Santa Eulàlia i les cisternes d'aigua del conjunt defensiu de l’antiga torre de Pomanyons. Tres elements que foren traslladats durant la construcció del pantà per preservar-los. Antigament estaven ubicats a la riba dreta del Segre, a Sòls de Riu.

 

Àrea del Dolmen de la Baronia de Rialb

Àrea del Dolmen de la Baronia de Rialb

A l'àrea hi trobareu panells informatius de la zona i taules de pícnic. No hi ha font.

 

El dolmen dels Tres Pilars - Dolmen de Sòls de Riu

El dolmen conegut també com Dolmen dels Tres Pilars és una construcció funerària que pertany al període eneolític o principi de l’època dels metalls. És el típic megàlit fet de grans pedres verticals d’una alçada d’1,70 a 1,85 m i una roca d’uns tres metres de llargada amb una amplada d’1,74 m que fa de coberta. L’entrada al monument funerari està a la banda nord i és mig tapada per una llosa, on s’hi pot veure un dibuix esgrafiat.

Els materials que si varen trobar, propis d’un sepulcre calcolític, es troben dipositats al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona. Entre ells destaca una destral de pedra polida i una punta de fletxa de sílex, fragments de vasos de ceràmica sense decoració i restes humanes corresponents a dos individus.

*info web Baronia de Rialb

 

ermita de Santa Eulàlia de Pomanyons

Originàriament s'assentava prop del Mas de Pomanyons. Es tracta d'una ermita romànica del segle xi . Actualment, en molt bon estat de conservació.

 

foto 2 de viquipèdia - foto pont Escapadarural

 

 Altres llocs d'interès

+ activitats i rutes per la Noguera

+ rutes megalítiques

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: