mes que abelles exposicio al botanic

més que abelles al Botànic

20/10/2020 – 17/10/2021

Més que abelles al Botànic. Exposició temporal

  • Població: Barcelona
  • Lloc: Passeig del Migdia, s/n – Sala d’Exposicions temporals del Jardí Botànic de Barcelona
  • Data: 20/10/2020 – 17/10/2021
  • Horari: 30 minuts més tard de l’hora d’apertura fins a 30 minuts abans de l’hora de tancament.
  • Preus: Normal 5 € Reduïda 2,50 € L’entrada d’aquesta exposició temporal inclou la visita a l’exposició permanent del Jardí Botànic de Barcelona.
  • Organitzat:

Pol·linitzadors i flors, la vida en joc.

Més que abelles al Botànic, la importància dels pol·linitzadors

L’objectiu de l’exposició, Més que abelles al Botànic, és donar a conèixer i sensibilitzar la ciutadania sobre el paper essencial dels pol·linitzadors, en especial, de les abelles silvestres, per garantir la supervivència de la majoria de plantes del planeta Terra.

El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura i el subministrament d’aliments. Nou de cada deu plantes necessiten un insecte per donar fruits i llavors i es calcula que el 75 % dels aliments que es produeixen arreu del món depenen de la pol·linització per insectes.  Les causes del declivi són múltiples: els plaguicides utilitzats en l’agricultura industrial, la fragmentació i pèrdua d’hàbitat, la contaminació ambiental, entre d’altres.

Amb un plantejament museogràfic visual i pedagògic amb diversos nivells de lectura per arribar a tots els públics, coneixerem com es dóna la pol·linització, com hi actuen aquests insectes i el paper que desenvolupen en l’equilibri ecològic de la Terra.

Davant la situació crítica que genera aquesta davallada de biodiversitat, l’exposició pretén traçar un guió de bones pràctiques que ajudi a la ciutadania a implicar-se en accions que capgirin aquesta crisi.

Finalment, la mostra inclou diverses iniciatives ambientals promogudes per entitats, associacions i alhora les mateixes administracions i es completa amb un programa d’activitats adreçat a tots els públics.

Activitats

En relació a l’exposició temporal Més que abelles, des del Botànic es fan diferents activitats relacionades. Consulteu a l’enllaç els tipus d’activitats i els requeriments per assistir-hi.

+info Museu Ciències Naturals de Barcelona

veure + Exposicions per anar amb nens