Llibres per anar a dormir

Hem anat a la biblioteca que tenim a prop per tafanejar llibres per anar a dormir. Sí, ja sabem que tots els llibres són adequats per llegir abans d’anar a dormir però n’hi ha que parlen de manera directe de les pors d’anar al llit. En el recull us hem portat lectura de bona nit que toquen la temàtica del fet d’anar a dormir des de molts punts de vista. Alguns s’han convertit en tot un clàssic, altres igual són poc coneguts, però tots deixen aquell regust de lectura dolça, simpàtica i en ocasions divertida. Abans de dir bona nit, diguem, bona lectura!

 

Llibres per anar a dormir i somiar. Bones lectures, bona nit.

Lectures per ajudar als més petits a fer passar les pors, a facilitar-los agafar el son, a tenir dolços somnis… i a dormir.

Llibres per anar a dormir

  • Et desafio a no badallar de Barbara Fiora Editora 2013.  Els badalls són traïdors. Apareixen quan menys t’ho esperes. Un nen, com tants d’altres, no vol anar a dormir, però de sobte se li escapa un badall. I darrera d’un badall ve el son i el anar a dormir. Per això cal inventar-se alguna cosa per no badallar i poder-se quedar jugant.
  • Què llegeixen els animals abans d’anar a dormir? Juventud 2011 Sabeu que els animals també els agrada llegir abans d’anar a dormir? Però què els agrada llegir? Cada animal té les seves preferències. Els cangurs trien llibres de butxaca, els ratpenat de vampirs…
  • Menjapors de Destino 2001. La germana gran d’un nen li presenta un amic invisible que l’ajuda a superar la seva por ja que ell té por a la foscor i no pot dormir. Gràcies al menjapors, el germà pot dormir sense el neguit que li provoca la por.

Llibres per anar a dormir

llibres de bona nit per ajudar a fer passar la por a la foscor

  • La meva amiga la foscor de Llançalletres  2008. Què faríeu si la foscor entres a l’habitació i cada dia ocupes més espai? La Maria, la petita protagonista, lluny d’espantar-se la convida a ballar i prendre una tassa de xocolata.
  • Entreson de Ediciones Ekaré 2017. Un llibre de pàgines fosques per allunyar-se de la por a la foscor. L’Elisa no pot dormir per això agafa la llanterna i surt a passejar per l’Entreson, una selva fosca i poblada. Un lloc on descobrirà tot el que la negra nit amaga. L’encant del llibre és que  les seves pàgines són negres i només es veu el que l’Elisa il·lumina amb la llanterna.
  • Papá ! de Editorial Corimbo 1995. Tot un clàssic dels llibres per anar a dormir. I tot un clàssic de les històries de monstres que no podia faltar en aquest recull.
  • En blanco de Anaya 2011. Quan s’aconsella deixar la ment en blanc per no pensar en res i així adormir-se ràpidament. Però, prou sovint, això no sempre és fàcil. I quan s’aconsegueix, pot passar el que li ha passat a la petita Irene.
  • Un viaje en pijama Kalandraka 2004. I quan comptar ovelles imaginaries saltant un tanca ja no funciona? Doncs, no passa res, podeu canviar d’animal i seguir comptant. Trieu-ne un que punxi, o un que nedi, o un que voli… Un divertit conte escrit en rima.
  • A dormir! de Cruïlla  2009. De la col·lecció La Bet i en Lluc, en aquesta ocasió els amics es preparen per anar a dormir.
  • Vint badalls de Corimbo 2018. Què passaria si quan la mare t’explica un conte per ajudar-te a dormir és ella qui s’adorm i el nen es desperta? Com podrà tornar a adormir-se si la mare dorm?

 

 

Bones lectures !

 + Literatura infantil i juvenil