Experiència romana a Premià de Mar
Experiència romana a Premià de Mar 2024
- Població: Premià de Mar
- Lloc: Museu Romà i diversos restaurants de Premià de Mar
- Data: novembre i desembre
- Organitza: Ajuntament de Premià de Mar, la regidoria de Promoció Econòmica, el Museu Romà de Premià de Mar i la Diputació de Barcelona
- WEB: Museu Romà de Premià de Mar
- Entrades: reserva d’entrades al Museu Romà
Cultura i gastronomia romana a Premià de Mar
Des de l’Ajuntament de Premià de Mar proposa una nova iniciativa que uneix cultura i gastronomia, anomenada “Experiència romana a Premià de Mar”. A Roma, menjar no era només alimentar-se: era un art, una celebració i, per a molts, una forma de mostrar estatus.
El Museu Romà de Premià de Mar posa a la venta unes entrades especials que inclouran la reserva a diferents restaurants del municipi, els quals oferiran un menú d’estil romà, recreant els plats més característiques de la cultura romana. De moment hi ha dos restaurants participants, Kairo’s Coffe i Taperia La Rotonda, els quals oferiran els plats més típics romans com ara torrades amb pasta de garum o moretum, braó amb salsa de castanya, o peres al vi.
Com participar d’aquesta experiència
Consulteu al web del Museu Romà els menús romans que ofereixen els dos restaurants. Un cop escollit podeu fer la reserva a la visita al Museu Romà a l’apartat d’entrades. Finalment, truqueu al restaurant escollit i reservar el menú romà el mateix dia de la visita al museu.
Amb aquesta iniciativa cultural i gastronòmica, es pretén oferir una experiència romana completa pel visitant de Premià de Mar, que podrà gaudir d’una visita al museu i conèixer el jaciment d’Horta Ferrerons, i després endinsar-se en el món gastronòmic dels nostres avantpassats.
Kairo’s Coffe – torrada a escollir
- Torrada amb Moretum: Era una pasta de formatge molt popular en l’antiga Roma.
- Torrada amb pasta de garum d’Empúries: Anxoves, oli d’oliva, paté d’olives mortes.
- Torrada amb llonganissa de Lucania: Botifarra amb pebre, passada a la planxa amb oli d’oliva macerat amb alls.
- Torrada d’Hummus púnic: Hummus de cigró amb tahina de sèsam.
Taperia La Rotonda – Menú
- Amanida de magrana / Hummus de llenties amb torrades
- Braó amb salsa de castanya i vi negre / Sípia amb pèsols
- Peres al vi / “Torrijas” amb mel
Museu romà de Premià de Mar
El Museu Romà de Premià de Mar té com a missió la preservació, l’estudi i la difusió del patrimoni romà de la zona. Els seus objectius inclouen l’educació, la investigació i la promoció de la cultura romana i la història local. La visita al Museu Romà es realitza amb una audioguia que us condueix pels diferents espais del museu. Consulteu les diferents activitats familiars del Museu Romà així com les que hi ha programades per a escoles.
AGENDA