Descobrir Solsona amb ulls de nen
|

Descobrir Solsona amb ulls de nen

Descobrir Solsona amb ulls de nen

Avui us parlem d’una iniciativa que ens ha agradat moltíssim: descobrir Solsona amb ulls de nen. A través d’una guia de la ciutat feta per a nens de la ciutat. La informació ha estat recollida durant el curs passat pels 250 alumnes, de 3 a 12 anys, i mestres de l’Escola El Vinyet amb l’ajut dels tècnics municipals. El petit llibret ha estat presentat aquest mes de novembre del 2017. Us animem a visitar el municipi, fer excursions, anar al parc, gaudir de les festes, descobrir racons de la ciutat… fent un recorregut dels llocs que els nens ens recomanen.

 

Descobrir Solsona amb ulls de nen. Què hi trobareu?

Descobrir Solsona amb ulls de nen

Què agrada als nens quan van de visita a un lloc i en especial a un municipi?

Doncs, inevitablement, anar a un parc infantil, conèixer racons curiosos, participar en les festes populars o fer excursions fàcils pels voltants.

 

Descobrir Solsona amb ulls de nen

També hi trobareu un bon grapat de receptes, llocs culturals per visitar i recomanacions per si teniu un matí lliure, una tarda lliure o propostes per tot un dia.

 

veure la guia de Solsona amb ulls de nen

 

Com va néixer la idea?

Descobrir Solsona amb ulls de nen

La idea va néixer en el si de l’escola, coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible. Es fa per treballar en un projecte comú entre totes les comunitats educatives del centre (petits, mitjans i grans) que aproximés l’alumnat al seu entorn. Per a la directora, Anna Tarrés, el resultat final “és una oportunitat de donar a conèixer la nostra ciutat a través d’una visió molt innocent i propera”.

La proposta del centre educatiu va encaixar perfectament amb les línies de treball de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona. Com explica la seva directora, Glòria Domínguez, “es volia editar material turístic orientat al públic familiar”. Amb la voluntat de posar en valor el patrimoni local de Solsona.

El recull ha estat fruit de la col·laboració de l’Escola El Vinyet i l’Ajuntament a través de l’Agència de Desenvolupament Local, i té el suport de la Diputació de Lleida.

 

S’han editat 1.500 exemplars,  la principal distribució es canalitzarà a través de l’Oficina de Turisme de Solsona

(amb un preu simbòlic d’1 euro).

 

+info Ajuntament Solsona

+rutes Solsona a totnens

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *