control d'accés a parcs naturals

Control d’accés a Parcs Naturals (estiu 2021)

control d'accés a parcs naturals

La gran afluència de visitants sobretot en plena pandèmia ha fet que autoritats locals i també la Generalitat hagin decidit controlar-ne els accessos. Ja us hem parlat de controls a determinats gorgs i rutes d’aigua a la Garrotxa i Ripollès. Ara, juny del 2021, la Generalitat farà un control d’accés a Parcs Naturals. De moment son cinc, que s’afegeixen als controls existents dels vehicles particulars al Parc del Montseny i el Parc de Sant Llorenç-Obac. De moment les restriccions només afectaran a l’estiu.

La informació del detall de cada parc en el control d’accés a Parcs Naturals l’hem tret del diari Nació Muntanya.

Control d’accés a Parcs Naturals (estiu 2021)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural posa en marxa un pla de xoc per evitar la massificació dels parcs naturals, amb l’objectiu de compatibilitzar la protecció del paisatge, la flora i la fauna, amb la pesca, l’agricultura, la ramaderia i les activitats d’oci i les turístiques. Els ajuntaments i la Generalitat aplicaran mesures diferents, en funció de la necessitat de cada espai, com la presència d’agents cívics, busos llançadora, pagament per accedir als pàrquings, accés amb reserva prèvia, millores en la senyalització i delimitació dels espais transitables. Nota de premsa Generalitat, departament de Acció Climàtica, Alimentació, i Agenda Rural.

Cap de Creus

Restricció de vehicles entre les 9:30h i les 22:00 hores. Només aquelles matrícules autoritzades, com treballadors podran passar més enllà de l’aparcament del Corral del Morell. La carretera de Cadaqués al Far estarà tancada de l’11 de juny al 30 de setembre. Només es podrà accedir al parc en bicicleta, a peu o en un bus llançadora que sortirà cada 20 minuts.

Cadí-Moixeró

El cap de setmana del 26 i el 27 de juny s’iniciarà una prova pilot. Es posarà una llançadora que connectarà Saldes i el mirador de Gresole. L’Ajuntament de Saldes estudia la ubicació d’un aparcament que pugui absorbir tot el parc mòbil dels excursionistes que s’hi desplacen per fer el cim del Pedraforca.

Capçaleres del Ter i del Freser

Les dues vies d’accés al parc, al terme de Queralbs, quedaran restringides. La majoria de les persones que hi accedeixen és per a poder fer els cims del Puigmal i de la Vall de Núria. Per accedir-hi des de la collada de Fontalba s’haurà de fer una reserva prèvia de 5€ i es restringirà a 100 vehicles per dia. Per a poder-hi accedir des de les Gorges del Freser i Coma de Vaca també s’hauran de pagar 5€ però no caldrà cap reserva.

Alt Pirineu

El parc natural de l’Alt Pirineu gaudirà de fortes restriccions per a l’accés de vehicles. Caldrà una reserva prèvia per a poder aparcar a la Vall de Ferrera, des d’on es pot accedir a Bonabé, Boaví, la Vall de Tavascan, la Mollera d’Escalarre i Sant Joan de l’Erm.

Delta de l’Ebre

Restriccions en els aparcaments de les platges de Mitjorns i de l’Eucaliptus. Es reforçarà la protecció a les zones de nidificació d’ocells de la Punta del Fangar, l’illa de Buda, el Garxal i les zones de nidificació, amb la presència d‘agents cívics que alertaran de la necessitat de respectar l’entorn.

Els Parcs Naturals sense restriccions (juny 2021)

Ara per ara, 15 parcs naturals no tindran cap mena de restricció d’accés ni d’afluència, segons ha explicat el Govern: Aiguamolls de l’Empordà, Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Albera, Collserola, Delta de Llobregat, Mas de Melons, Massís del Pedraforca, Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; Montseny, Montserrat, Poblet, els Ports, Sant Llorenç del Munt i l’Obac; Serra Montsant i la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Recordeu que hi ha determinats espais naturals on actualment hi ha restriccions d’accés i aforaments limitats. I en algunes rutes d’aigua esta prohibit el bany.

Parcs Naturals de Catalunya, excursions amb nens

Les restriccions, eco-taxes, aforaments limitats que tenim constància ho indiquem a la fitxa de la ruta. En cas de trobar-ne alguna ens ho podeu comunicar.

Veure excursions als Parcs Naturals

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat