baner cavatast

Com fer un mini llibre escrit pels nens
| | |

Com fer un mini llibre escrit pels nens

Com fer un mini llibre escrit pels nens

Als nens els agrada explicar històries, ja sigui relatant, dibuixant o escrivint. En el post que us portem avui el llibre està dedicat a les mares com a regal personalíssim per celebrar el seu dia. Partint d’aquesta idea els nens poden escriure lliurement un conte, un relat, explicar una excursió compartida en família, descriure les vacances… Com fer un mini llibre escrit pels nens per deixar volar la creativitat artística alhora que treballen el llenguatge i la imaginació.

 

Com fer un mini llibre escrit pels nens. Dibuixar, escriure, inventar…

Hi ha dues maneres per fer un mini llibre o conte com aquest. Deixar que el nen treballi lliurament, sense pautes o posar algun tipus de límit o pauta. En aquest cas s’ha fet un llibre recull de coses que un fill escriu sobre la seva mare, on va, què li agrada fer junts, menjar… El llibre d’exemple va acompanyat d’uns marcs on el nen hi pot dibuixar. A la web original teniu les plantilles descarregables.

 

Com fer un mini llibre escrit pels nens

els marcs es poden descarregar de manera gratuïta aquí

També es pot deixar que el nen escrigui i dibuixi lliurament, sense utilitzar marcs. El text pot variar, creant un relat inventat o explicant una experiència viscuda. Podeu donar pistes de què pot escriure com per exemple la última excursió, les colònies amb l’escola, la visita als avis, la nit a casa d’un amic… Una història inventada és també una bona opció perquè el nen deixi anar imaginació i creativitat. Tot depèn de cada nen i de la seva edat.

Com fer un mini llibre escrit pels nens

Imprimir els quadres amb text estan en anglès els podeu fer vosaltres amb pautes personalitzades o deixar-ho a elecció de cada nens-

Per enquadernar el llibre podeu fer servir cola o grapes. Si no voleu que els retoladors traspassin el full podeu enganxar-los sobre una cartolina. El llibre serà més gruixut i tindrà un toc de color (com el de l’exemple). El llibre es pot muntar i després ompli. Creiem, però, que és millor escriure full a full i després muntar, així si cal repetir alguna pàgina no hi hauran problemes.

 

Bona feina !

+ dibuixar i pintar

Post fet a partir de la idea de hello, Wonderful

 

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *