baner cavatast

12 llibres per mirar el cel

12 llibres per mirar el cel (+4 extres)

El blau, en una amplia gamma cromàtica, és el color escollit en la majoria de llibres que miren el cel. Blau cel, blau fosc, blau infinit, bau ennuvolat, blau de nit… Us portem un recull de 12 llibres per mirar el cel per gaudir de l’espectacle tot aprenent. La selecció triada és personal i independent, escollida entre totes els llibres que hem anat trobant sobre el tema. Llibres de coneixement per explicar als nens curiositats dels fenòmens atmosfèrics, els planetes, l’univers, les estrelles… o la meteorologia. Esperem que gaudiu de bones lectures!

12 llibres per mirar el cel

Els llibres estan ordenats per les edats dels lectors, al final hem deixat els que no consta l’edat recomanada a l’editorial.

Endevina, endevina l’univers – Editorial Barcanova

Què hi ha en l’univers? Què podem veure amb un telescopi? Què brilla en el cel? Obre aquest llibre i trobaràs moltes pistes per descobrir què amaga l’univers. Descobreix en cada pàgina una sorpresa. A poc a poc, pensa i endevina! Què s’amaga darrera cada solapa? Escrit i il·lustrat per Mariona Cabassa. +3 anys

Mirar el cel – Editorial Barcanova

Un text molt precís acompanyat d’atractives fotografies i il·lustracions ajuda els infants a aprendre diferents conceptes vinculats amb l’astronomia, l’univers, alguns fenòmens atmosfèrics, etc. La Terra, el Sol, les estrelles, la Lluna, els núvols, els diferents planetes del Sistema Solar, els coets i els astronautes, etc. són els protagonistes d’aquest primer acostament dels nens i nenes a un món fascinant i ple d’interrogants. Per afavorir la lectura autònoma dels infants, cada doble pàgina presenta el text de manera breu i escrit amb dues modalitats de lletra: de pal i lligada. Text Baldó, Estel; Gil, Rosa; Soliva, Maria. Il·lustracions de Campillo, Susana +3 anys

Mirant l’Univers – La Galera

En Berenguer es passa el dia mirant el cel. Gaudeix de la natura, dels núvols i dels fenòmens meteorològics. En aquesta ocasió, i en companyia de la seva cosina i les seves amigues, anirà més enllà: faran nit al centre astronòmic per descobrir els secrets que amaga l’Univers. Text Mònica Usart, il·lustracions Roser Calafell. A partir de 4 anys.

Contes del temps. Una història per a cada mes de l’any – La Galera

Saps què és l’aigua màgica? Saps per què neva? Saps qui és la fada Margarida?Un recull de dotze contes agrupats per estacions. En cada conte s’explica un fenomen atmosfèric com ara, la gebrada, les tempestes, la pluja d’estels… Cada relat va acompanyat d’una breu explicació científica sobre el fenomen atmosfèric i una fotografia. Text Tomàs Molina, il·lustracions El Persas. A partir de 6 anys.

La Terra i el Cel, un llibre interactiu – Cruïlla

Un llibre interactiu amb solapes, rodetes, desplegables i pestanyes per conèixer a fons la Terra i els altres planetes. Text Pascale Hédelin il·lustracions Laurent Richard. A partir de 6 anys.

Big Bang, Astronomia i Poesia – Editorial Barcanova

La immensitat del cel ens fa somiar i, al mateix temps, ens infon milers de preguntes: Com va sorgir l’univers? Quina diferència hi ha entre un planeta i un estel? Què és un forat negre? Quina temperatura té el Sol? La lectura de Big Bang ajudarà nens i joves a comprendre fenòmens astronòmics populars la naturalesa dels quals és molt misteriosa: els estels fugaços, el Big Bang, les constel·lacions, els forats negres, les galàxies… Gibet Ramon, Jordi Lopesino, Lola Casas. + 6 anys.

Al cel cabretes… – Editorial Barcanova

12 llibres per mirar el cel per gaudir llegint i aprenent

El cel és un escenari ple de sorpreses! Una poetessa i un meteoròleg que estimen el cel ens fan descobrir que la meteorologia és plena de curiositats, de poesia i de música. Voleu saber que se sent viatjant per l’atmosfera, com sona una tempesta musical o, quin és el país del món amb més tempestes elèctriques? lola Casas i Alfred R. Picó, il·lustrat per Mercè Galí. +6 anys

Mirant el cel – La Galera

En Berenguer viu en un poble de muntanya amb la seva família, és un nen molt curiós i un enamorat de la natura, dels animals… i dels fenòmens meteorològics! Li encanta mirar el cel amb el seu avi i descobrir els fenòmens que ens porten cadascuna de les quatre estacions. Acompanya’l i veuràs què passa al cel al llarg dels 12 mesos de l’any. Text Mònica Usart, il·lustracions Roser Calafell. A partir de 7 anys.

El cel i la Terra. Atles – Cruïlla

Aquest atles és una invitació a fer un viatge espacial per descobrir les galàxies, les estrelles i els planetes que formen l’Univers. Gràcies a aquest llibre descobriràs tot això i moltes més coses del Cel i de la Terra. Text Natacha Scheidhauer-Fradin. A partir de 8 anys.

La meva primera guia d’astronomia – La Galera

El Sol i la Lluna, com també les estrelles en la foscor de la nit i la immensitat del cel, han fascinat des de sempre els éssers humans. Així, des de l’inici de la història la humanitat s’ha plantejat nombroses preguntes que ha intentat respondre. Amb aquesta guía podràs fer un recorregut per la història de l’astronomia, saber què es pot veure al cel, quin és el material bàsic que es necessita per a qualsevol observació…, i descobrir l’Univers. Text Jordi Lopesino il·lustrat per Òscar Julve. +10nys

La ciència del temps  – Editorial Animallibres

La variable veritat sobre el clima de la Terra. Per què existeixen les estacions? Què passa dins d’un huracà? Com està canviant el clima? Descobreix les respostes a aquestes preguntes i a moltes més en aquesta fascinadora guia sobre el temps. Inclou textos informatius, il·lustracions originals i panells laterals amb més dades sorprenents. . Text Ian Graham

Profesor Astrocat y las fronteras del espacio – Barbara Fiore

¿Dónde va el Sol cuando se hace de noche?, ¿de qué están hechas las estrellas y de dónde vienen?, ¿estamos solos en el universo o en un planeta muy muy lejano hay otro niño u otra niña que se hace estas mismas preguntas? Los niños, guiados por el profesor Astro Cat, descubrirán los misterios del espacio, desde el Big Bang a la sucesiva formación de las estrellas y de las galaxias. Un inolvidable viaje alrededor del Sol, de la Tierra, de la Luna y de los planetas. El libro puede ser leído como una historia, de principio a fin, o por capítulos; incluye también un glosario para comprender y recordar las cosas explicadas. Text Dr. Dominic Walliman il·lustrat per Ben Newman

 

Més llibres per mirar el cel d’astronomia i meteorologia

llibres per mirar el cel d'astronomia i meteorologia

Anem a l’espai – Estrella Polar

Acompanya la Berta i el Bernat i el seu gos, en Pelut, en aquest viatge per l’espai. Podràs observar les constel·lacions, caminar per la Lluna, descobrir-ho tot sobre els planetes i saber què hi passa, realment, a l’espai. Quina constel·lació s’assembla a un gos? Per què Mart és vermell? Quin planeta té més de 62 llunes? Viatgem a l’espai i descobrim-ho. Amb pestanyes per descobrir el món capa a capa. A partir de 5 anys.

Petits exploradors de l’espai – Naturart Editorial

Llibre per a joves exploradors dissenyat per sorprendre’t davant el gran univers que ens envolta. Abarca temes com ara estels, planetes i llunes, juntament amb conceptes bàsics com la gravetat o informació sobre com els astronautes poden menjar i dormir a l’espai; cada pàgina ens porta a través de les complexitats de l’univers mitjançant un estil fresc i original. Es tracta d’una obra espacial que no només ensenya als nous exploradors sobre el que es pot trobar allà fora, sinó que també serveix com a recordatori de lo especials que som aquí a la Terra. A partir de 6 anys.

El gran llibre de l’espai – Larousse Editorial

Una enciclopèdia enorme, impactant, delirant i increïble, amb pàgines que deixen amb la boca oberta i imatges que surten literalment del llibre. Sabies que els europeus llancem els nostres coets des d\’un territori francès que està prop de Brasil? I que la Lluna està a menys de 400. A partir de 9 anys.

Meteo curiositats – Boolino

Per què el cel és blau? Com podem saber si plourà? Com es forma l’arc de Sant Martí? De què estan fets els núvols? Per què els trons fan tant soroll? Segur que moltes vegades has mirat al cel i has pensat que el temps està boig… Però no! La realitat és que cada fenomen meteorològic té una explicació científica, curiosa i divertida. A partir de 9 anys.

 

 

 

Bones lectures !!!

+ literatura infantil i juvenil

veure llistat de llibreries infantils de Catalunya

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *