Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
Fem pastetes de fang per jugar
| |

Fer pastetes de fang per jugar

Fem pastetes de fang per jugar

Qui no ha jugat a fer pastetes quan era petit? Qui no s’ha embrutat les mans, la samarreta o tot de fang, aigua marronosa o verdet? Fer pastetes de fang per jugar és una activitat de joc lliure molt estimulant i recomanable que el nen guardarà sempre com una experiència especial.  S’acostuma a fer a l’estiu i a l’exterior quan mullar-se resulta agradable. La calor és temps per els jocs d’aigua i temps per experimentar i embrutar-se tot jugant. Aprofiteu després d’un dia de pluja per anar a cercar bassals. Els jocs de pastetes faciliten que els nens experimentin amb les textures, barreges i s’ho passin d’allò més bé. Després un cop a casa ja serà l’hora d’una bona dutxa i de posar la rentadora per treure el fang.

Fer pastetes de fang per jugar

Si bé es cert que de fang se’n pot comprar per fer peces i figures les pastetes son una altra cosa. Us cal obtenir la pasta, el fang, de la terra d’un basal o d’un indret humit. També us pot servir la sorra de la platja, una barreja de midó i aigua… encara que l’experiència no és la mateixa. Un bassal resulta ideal, barrejar la terra amb l’aigua, incorporar alguna fulla o herbes a trossets petits, i manipular-ho tot amb les mans, un tronc o algun recipient o una pala.

El fang que s’obtingui se li pot donar forma de macarró, boletes, monedes, figures… o simplement jugar a omplir un recipient per després fer un castell. La pasta es pot deixar assecar al sol.

Si teniu l’oportunitat de deixar experimentar les pastetes en un bassal d’aigua els nens us ho agrairan, l’experiència és genial. Ara, no us espanteu de com en  sortiran. Entrar i trepitjar, barrejar la terra i manipular-la amb les mans, fer boles amb la sorra humida deixant que s’escoli l’aigua, fer un forat per omplir-lo d’aigua, seure a sobre el bassal…

Les pastetes també es poden fer en una platja de sorra, l’únic inconvenient és que l’aigua s’escola molt ràpid i desapareix per això us cal un recipient, com una galleda.

Cuinetes d’exterior per jugar amb les pastetes

Cuinetes d'exterior per jugar amb aigua i terra

Les cuinetes d’estiu resulten ideals per jugar a fer pastetes. Els nens poden simular la feina de la cuina preparant el menjar amb ingredients com sorra, aigua, fulles, pedretes, flors… o el que tinguin a mà. Si teniu un espai exterior, sigui gran o petit, mireu de muntar una cuineta, no ha de ser sofisticada, simplement un taulell on el nen pugui manipular i jugar lliurement amb aigua i sorra. La cuineta la podeu fer vosaltres amb materials com pedres, troncs, cadires… o utilitzar la cuineta més clàssica de plàstic.

A l’enllaç teniu idees per muntar una cuineta a casa. + Cuinetes d’exterior

+ Jocs i juguines / juguem a…

+ activitats d’estiu

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat