Vallès Oriental amb nens, 5 itineraris familiars fàcils

Hem preparat un recull de sortides pel Vallès Oriental amb nens on l’aigua és un dels elements comuns. No són sortides per banyar-se ni per fer exclusivament a l’estiu. Són itineraris familiars agradables i fàcils de fer amb nens. En tots hi ha un riu, un torrent o acaben en un punt d’aigua. Hem intentat buscar excursions pel Vallès Oriental amb nens de poblacions diferents. Podeu fer un passeig per la riera de Martinet d’Aiguafreda o gaudir El Parc de l’aigua de Sant Quirze de Safaja. El camí de Llobateres a Sant Celoni i els pous de glaç del Tagamanent es poden seguir amb l’App de Natura Local que us  podeu descarregar de manera gratuïta. Finalment hem inclòs el Sot de l’Infern a Folgars de Montclús dins el Parc Natural del Montseny.

5 sortides en família per fer a peu i una també en bicicleta amb nens.

 

Riera de Martinet i Aiguafreda de Dalt

Vallès Oriental amb nens, 5 itineraris familiars fàcilsanar a la fitxa

Diferents plafons d’informació us ajudaran a reconèixer la fauna i flora de l’entorn. Una ruta humida i fresca en la part de la riera i més de secà quan en enfilem amunt. L’encant que té vorejar la riera se li afegeix el descobriment de les singulars escultures que hi ha a la Masia de la Frau o les vistes que es poden gaudir dels de l’església des d’Aiguafreda de Dalt. Ruta circular 4,9 Km.

Camí a les Llobateres – Sant Celoni

Un itinerari molt agradable per fer en família que transcorre per un camí ample i planer. Es pot fer a peu o en bicicleta. La ruta que transcorre en un paisatge obert on es pot contemplar el Castell de Montsoriu, el Turó de l’Home i la serralada del Montnegre. Al final trobareu la zona humida de Les Llobateres. Un espai natural on s’ha pogut recuperar un fabulós paisatge de ribera en un ambient aquàtic de la plana al·luvial de la Tordera. Porteu prismàtics, hi ha mirador per veure les aus.  Ruta lineal 4,7 Km.

 

Parc de l’aigua – Sant Quirze de Safaja

Vallès Oriental amb nens, 5 itineraris familiars fàcilsanar a la fitxa

Una petita excursió vorejant el riu Tenes per un camí que surt just darrera de la fonda Safaja i va fins un petit embasament d’aigua. Cal que us atureu a la zona del parc infantil. Un parc rodejat de vegetació, ben cuidat on trobareu estructures de fusta, tobogans, circuits per fer exercici, porteries de futbol i una taula de tennis taula.

 

 Pous de glaç de l’Avencó – Tagamanent

Vallès Oriental amb nens, 5 itineraris familiars fàcilsanar a la fitxa

L’excursió transcorre al límit del terme municipal de Tagamanent amb el d’Aiguafreda que és on es troba la riera de l’Avençó. Resseguint la riera es poden contemplar algunes de les infraestructures hidràuliques que s’utilitzaven antigament: els pous de glaç, rec, resclosa, basses… Ruta lineal 2,1 Km.

 

El sot de l’infern – Montseny

Vallès Oriental amb nens, 5 itineraris familiars fàcilsanar a la fitxa

La ruta del Sot de l’Infern és un dels recorreguts clàssics per fer amb nens. Un circuit fàcil i circular que canvia de color depenent de l’època en que el feu. Una passejada per dins els bosc de castanyers i alzines. On es pot recollir fulles i fruits o fer boniques fotos fins arribar al rierol. Ruta circular 3,5 Km.

 

 

+ sortides pel Vallès Oriental amb nens

+ avui Sortim !

 

Save

Save