Sortides en família per descobrir granges

totnens-descobrir-granges000El post recopilatori que us presentem avui pretén mostra-vos diferents maneres de descobrir els atractius d’una granja. Descobrir els animals que ens podem trobar en una granja, com viuen, què mengen, com es reprodueixen, com s’alimenten, fins veure el procés de producció de determinats productes elaborats que després consumirem. També podreu visitar granges on, a part d’animals es pot veure com treballen la terra tot aprenent conceptes com cultivar, sembrar, agricultura ecològica, productes bio que, depenent de la temporada podreu, fins i tot collir.

Us presentem la plataforma Visita granges que acull un bon grapat de granges olotines, del Maresme visitarem Can Gel, una de les granges més visitades per les escoles, del Bages hem escollit una granja d’estruços i del Moianès l’Erol de la Franquesa una petita casa de pagès que funciona amb paràmetres sostenibles. Amb aquesta tria us volem mostrar diferents maneres de visitar una granja amb els nens, en la majoria hi ha activitats i tallers pensats per a la mainada.

 

Visita granges

totnens-sortida-visita-granja4

Visita Granges (Olot- La Garrotxa) és el projecte d’una serie de granges de la Garrotxa que s’han unit per obrir les portes de les seves granges per mostrar-vos les seves explotacions i perquè podeu veure el què mengem. Una manera entre lúdica i educativa per acostar als nens el funcionament d’una granja i conèixer de ben a prop el seu dia a dia i totes les seves curiositats. Podreu visitar l’explotació, veure com fan formatge, anar a l’hort… cada granja ofereix un tipus de visita d’acord amb el tipus d’explotació. Les visites sempre són guiades. A la web hi trobareu un calendari de visites i tallers programats de cadascuna de les granges.

 

Can Gel

totnens-maresme-can-gel4

Can Gel  (Dosrius – Maresme) és una granja de vaques lleteres des de 1910 que ara podeu visitar gràcies al projecte Viu Can Gel! on us mostraran les feines quotidianes que realitzen a la granja; tenir cura de les vaques, la seva alimentació, benestar, neteja, cercle reproductiu fins l’obtenció de la llet.Una visita guiada que es realitza de forma educativa i interactiva, adreçada tant als més menuts com als grans i que s’adapta al tipus de grup i edat al qual es dirigeix.

 

Estruç granja

totnens-sortim-estrç-granja1

Estruç granja (Castellnou del Bages) Una manera veure i conèixer aquestes enormes aus és acostant-vos a la granja, normalment hi solen haver unes 200 aus. A la granja també hi trobareu un autèntic parc zoològic, a part dels estruços hi tenen emús, cavalls, cabretes nanes africanes i, fins i tot, un nyandú albí, espècie característica de l’imperi Inca, només els reis podien utilitzar el seu plomatge per guarnir els seus vestits i corones.

 

L’Erol de la Franquesa

totnens-mapa-erol-de-la-franquesa4
L’Erol de la Franquesa (Moianès) és un espai que fomenta la creativitat i propicia les vivències positives amb contacte amb la natura. Hi trobareu una casa de pagès que funciona amb criteris del tot sostenibles i amb respecte pel medi ambient. Estan situats enmig del bosc en una zona inclosa en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN), i per tant amb una protecció bàsica segons la Llei d’Espais Naturals. Un lloc tranquil on poder passar un dia diferent amb els nens participant amb els tallers i activitat

 

+ granges, zoos i centres de recuperació de fauna

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat