Salts d'aigua per gaudir a la primavera
|

Salts d’aigua per gaudir a la primavera

Salts d'aigua per gaudir a la primavera

Les pluges i el desgel omplen gorgs i fan corre l’aigua pels rius i torrents del país. I, encara que sempre es un bon moment per planificar una excursió, quan els rius baixen plens sempre resulta més atractiu anar-hi. Avui fem un repàs a salts d’aigua per gaudir a la primavera. I ho fem després que aquests dies ens han omplert les pantalles amb espectaculars fotos convidant-nos a sortir d’excursió. Avui només repassem excursions per algunes determinades comarques, us deixem, però, totes les rutes d’aigua del nostre mapa.

foto: salt de la Ratera / la Dou de Bastereny / Molí de Brotons

Salts d’aigua per gaudir a la primavera després de pluges o desgel.

Aquest hivern ha nevat força i, com diuen els homes del temps, tenim previsió de bones reserves. Bé! Això significa que no només s’omplen els pantans per emmagatzemar l’aigua sinó que rius, torrents i basses porten aigua. Als punts més alts encara hi ha força neu i en molts casos les excursions amb nens s’han de fer amb precaució. D’entre els salts d’aigua que ara baixen de manera espectacular els que es concentren al Pirineu encara hi ha zones amb neu. Ben amunt hi ha el Salt de la Ratera, al Parc Nacional d’Aigües Tortes o Salt de Comials a tocar del refugi del Gerdar.

Salts d'aigua per gaudir a la primavera

torrent de Malatosca / salt de Comials / salt del Mir

Gorgs i salts d’aigua per d’excursió en primavera

Del RIPOLLÈS podeu visitar el salt del Grill, en una ruta fàcil per fer amb nens. Dins la Vall de Camprodon, es por fer l’itinerari del torrent de Malatosca.  Al BERGUEDÀ, resseguint el Bastareny, us podeu arribar fins la zona de la Dou o el Bullidor de la Llet. Si teniu ganes de caminar una mica i preferiu fer una excursió per OSONA no us perdeu els salts d’aigua de la roca Foradada, el Salt de Sallent. Dues rutes curtes són les que ens acosten al salt del Mir o el salt del Molí de Vidrà.

La GARROTXA i l‘ANOIA també son comarques de rius, gorgs i salts d’aigua. En aquest cas, però els itineraris solen ser més planers i fàcils per fer amb nens. Resseguir el riu Brugent fins el gorg de la Plana o el Salt del Roure a la Vall d’en Bas. Si voleu caminar més acosteu-vos fins el salt del Brull a Sant Aniol d’Aguja. A l’Anoia, a peu pla teniu el el salt de Nafre a Copons. La ruta de salts d’aigua a Cabrera d’Anoia o la zona de la riera del Carme també són bonic per fer una excursió.

Rutes d’aigua

Salts d'aigua per gaudir a la primavera

+ rutes d’aigua per anar amb nens

(GORGS, FONTS, RUTES PER RIUS…)

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *