Les rutes megalítiques per fer amb nens són una bona proposta per fer una excursió per descobrir patrimoni. En la majoria de casos els itineraris solen estar senyalitzats i, alguns, disposen de cartells informatius amb el nom de cada construcció. Aquest tipus de sortides tenen l'al·licient afegit que els nens a part de caminar s'interessen per les construccions i de retruc pel passat i la història. A Catalunya hi ha molts tipus de construccions megalítiques repartides per tot el territori. Dòlmens, menhirs o paradòlmens que ens parlen de com vivien els nostres avantpassats.

 

No totes les construccions megalítiques es conserven en bon estat. N'hi ha que es troben en senders de fàcils accés i altres estan mig amagades pel mig del bosc.

Rutes megalítiques per fer amb nens. Les rutes de totnens

 

Al mapa de totnens podreu veure i entrar a les diferents rutes que tenim descrites. La majoria són itineraris fets pels nostres col·laboradors encara que també hem inclòs alguna ruta proposada des d'algun ajuntament. En trobareu de diferents graus de dificultat, fins i tot n'hi ha que es poden fer en bicicleta o cotxet. Els dòlmen de les Arenes, el dolmen de la Daina, el de la Pedra Gentil, la ruta megalítica de Palau-savedra, la de Can Gol o el conjunt de dòlmens de Vilajuïga.

Us deixem l'enllaç a la categoria de rutes megalítiques per si voleu fer la consulta per comarques.

rutes megalítiques

Més rutes megalítiques