Què fem?

Tren Petit a Cassà de la Selva

  1. Home
  2. »
  3. Tren Petit a Cassà de la Selva
adreça:
Cassà de la Selva, Gironès (el)

 

 

A finals de setembre del 2017 es va inaugurar la nova ubicació del Tren Petit a Cassà de la Selva. Fou conservats per Josep Maria Bregante, a títol personal. La màquina i els dos vagons han estat restaurats i s’han ubicat darrere d’un aparador de vidre al carrer Marçal de Trinxeria. El cotxe i el furgó són del 1891. Es poden veure des de l'exterior durant tot l'any i són visitables els diumenges de 10 a 13h. També estarà obert en dies especials o en visites per a grups en cites prèviament concertades.

 

Tren Petit a Cassà de la Selva. Horaris

  • Cada diumenge al matí de 10 a 13h
  • Prèvia cita concertada si aneu en grups grans de gent. Cal omplir el formulari.
  • Obert en dies especials com la Festa Major (maig-juny) , la Fira del Tap (juny) i la Fira de Santa Tecla (setembre).

 

Més informació sobre el tren i vagons de Cassà

Tren Petit a Cassà de la Selva

Del 1892 al 1969 una línia de ferrocarril de via estreta enllaçava Girona amb el port de Sant Feliu de Guíxols. unint així les poblacions sureres importants. A banda de l’impuls que va donar a la indústria surera, la línia també va ser important per a la pagesia. Facilitava el transport dels productes de pagès als mercats. Alhora afavoria el sector més lúdic, atès que s’organitzaven serveis especials per assistir a les festes dels pobles del voltant.

El cassanenc Josep Maria Bregante, poc després de la clausura de la línia, va adquirir una locomotora, un cotxe i un furgó que havien estat construïts a Alemanya. La locomotora, que s’havia comprat l’any 1905. La número 6, és una de les que va tancar la línia i comptava amb una caldera que solia gastar entre 8 i 10 kg de carbó per quilòmetre. El cotxe i el furgó són del 1891. El cotxe era de viatgers i és del model A3. Era un cotxe de primera classe que posteriorment es va reconvertir en segona, amb la qual cosa va passar de tenir dotze places entapissades de pell a tenir-ne setze en dos bancs de fusta. El furgó tenia la funció de transport d’equipatges. (article publicat a l'Ajuntament de Cassà de la Selva )

*foto diari Avui

*foto Ferrocarril de Sant Feliu

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

Save

Save

Save