Què fem?

ruta Puig de les Tres Creus

 1. Home
 2. »
 3. ruta Puig de les Tres Creus
adreça:
Passeig de la Plana - Sant Joan de les Abadesses Ripollès (el)

 

 

 

La ruta Puig de les Tres Creus és un itinerari familiar i circular que surt des del mateix nucli de Sant Joan de les Abadesses. Baixareu a la riera d'Arçamala on hi ha el Molí Petit, des d’on l'itinerari continua pel tram de bosc de ribera i continua per la pineda de pi roig fins arribar a Mas Llances on gaudireu de bones vistes. Una ruta circular i familiar gran interès naturalista.

 

ruta Puig de les Tres Creus Sant Joan de les Abadesses. Dades i mapa

 • Distància: 3,8 Km.
 • Temps: 1,20 hora
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus ruta: circular

 

ruta al puig de les tres creus Sant Joan de les Abadesses

teniu la ruta autoguiada amb l'app de Natura Local

 

ruta Puig de les Tres Creus. Itinerari

Comencem la ruta a l'aparcament del costat del monestir. Passareu per la plaça de l’Abadia direcció sud-oest cap al Passeig de la Plana. Un cop al passeig cal baixar per les escales que condueixen a  la riera d’Arçamala. Per arribar al Molí Petit, ara reconvertit en Ecomuseu, haureu de creuar la riera.

ruta al puig de les tres creus Sant Joan de les Abadesses

 

 • El primer tram de la ruta segueix paral·lel a la riera. Aquest tram també se'l coneix com la ruta de la mallerenga petita.
 • L'excursió continua deixant el tram de riera per entrar al bosc de pi roig. Si observeu igual trobeu alguns troncs que pengen els pots que recullen la trementina.

ruta al puig de les tres creus Sant Joan de les Abadesses

 • Abans de fer la tornada passareu per la zona de la bassa. Aquesta està envoltada de cirerers, pins i avellaners, tancada per un filat elèctric, on els amfibis i rèptils poden desenvolupar-se sense que el bestiar els molesti.
 • S'arriba a Casa pairal del segle XVII inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Avui dia dedicada a la cria de gossos d’atura, antigament s’encarregava de l’explotació agrícola del puig de les Tres Creus. Des d'aquí gaudireu de bones vistes a serra Cavallera i el Taga, al nord, a la muntanya de Sant Antoni i la Vall d’Arçamala, al sud, i a la Garrotxa, a l’est.
 • Abans d'arribar a Sant Joan de les Abadesses us endinsareu al bosc de les Tres creus, una fantàstica roureda de roure pènol.

ruta al puig de les tres creus Sant Joan de les Abadesses

Sabríeu trobar aquesta múrgola gegant?

 

+ activitats i rutes pel RIPOLLÈS

+EXCURSIONS AMB NENS

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: