Què fem?

Parc Forestal de Mas Ratés

  1. Home
  2. »
  3. Parc Forestal de Mas Ratés
adreça:
Viladecans Baix Llobregat (el)

 

 

 

El Parc Forestal de Mas Ratés és el pulmó verd per a la ciutat de Viladecans. La zona es va condicionar a principi dels 90 per donar resposta a la ciutadania. Es va repoblar amb pins les zones més degradades de la falda de la serra de Miramar. Actualment, s’ha convertit en una zona forestal amb boscos de pi blanc, pi pinyer i alzines a les fondalades dels torrents del Ginestar i Mas Ratés. Hi trobareu camins per passejar, zona de pícnic, el prat de les papallones, passejada fins el mirador... 

 

Parc Forestal de Mas Ratés de Viladecans

Parc Forestal de Mas Ratés

El parc ocupa una superfície total de 13,9 hectàrees. La seva singularitat no ve tant per l’extensió com per possibilitat de gaudir de la fauna. La zona és un espai excel·lent per a veure i escoltar els nombrosos ocells que hi habiten; des del picot fins a l’oriol, passant per les mallerengues i raspinells. S'ha habilitat una zona, el prat, on les papellones tenen un hàbitat favorable ric en flors i plantes variades. S'hi han comptabilitzat gairebé quaranta espècies diürnes diferents des que s’hi va crear un prat per a fomentar-ne la presència.

Parc Forestal de Mas Ratés cartell

Per camins s'hi pot passejar tot gaudint de l'entorn i arribar fins el mirador del Mas Ratés, fent camí amb un desnivell de gairebé 200 metres. Des de dalt es pot observar bona part d’aquest parc forestal.

Activitat al parc

Parc Forestal de Mas Ratés abelles

Des de l'ajuntament s'organitzen diferents activitats de natura adreçades a tots els públics. Una d'elles i que es fa de manera regular és la visita a les arnes d'abelles.

 

Zona de pícnic al Parc Forestal de Mas Ratés

Parc Forestal de Mas Ratés picnic

Al blog Som de pícnic trobareu moltes més fotos i la descripció. Disposa de 8 taules de pícnic repartides per l'espai.

 

àrees de lleure

+ activitats Baix Llobregat

+ parcs forestals i arborètums