Activitats estiu

Què fem?

Paleorutes – excursions paleontològiques

  1. Home
  2. »
  3. Paleorutes – excursions paleontològiques
adreça:
Hostalets de Pierola Anoia (l')

crip logo

 

 

 

 

Les paleorutes, o excursions paleontològiques, son una proposta del CRIP en forma d’itineraris interactius que relacionen la paleontologia amb el paisatge existent al nostre territori. Es tracta d'un recurs multimèdia, 3D i el geoposicionament, ens permeten retrocedir 12 milions d’anys i endinsar-nos en l’ecosistema del Miocè. Per gaudir-ne, només necessitaràs un mòbil o una tauleta amb GPS (durant la ruta no cal connexió a Internet) i ganes d’aventura!

 

 

 

Paleorutes - excursions paleontològiques

Les diferents rutes interactives van pels camins que varen trepitjar els primers paleontòlegs a l'entorn dels Hostalets de Pierola, una de les zones més riques en restes de vertebrats fòssils del Miocè. També és una de les més significatives del món pel que fa al registre de fòssils de primats, com poden ser el del Pierolapithecus catalaunicus, conegut com a Pau, o l’Anoiapithecus brevirostris, Lluc, o la Pliobates cataloniae, Laia. L’excepcionalitat del patrimoni paleontològic recuperat també es fa palesa amb troballes com la del representant més antic del llinatge dels pandes gegants, Kretzoiarctos beatrix.

 

3 itineraris de descoberta paleontològica

Vols viatjar 12 milions d’anys enrere amb el Pau, el Roc i la Gaia?  Descarregat de manera gratuïta la ruta al vostre dispositius mòbils i tria la teva ruta paleontològica. Disponible en format App per a Android i Apple.

CRIP - ruta paleontològica

  • En Màrius és el nostre paleontòleg. T’ho explicarà tot sobre en Pau i altres primats.
  • En Roc és el nostre geòleg. Ens ensenyarà a desxifrar, en el paisatge, la història de la Terra.
  • La Gaia és la nostra biòloga. Ens mostrarà com era l’ecosistema dels Hostalets al Miocè.

Paleorutes CRIP

Aquests tres personatges, t’acompanyaran durant les paleorutes en la teva descoberta de la paleontologia als Hostalets de Pierola.

Al final de cada ruta, si superes tots els reptes, rebràs un diploma personalitzat. Si les completes totes tres et convertiràs en un superpaleontòlog/a del Miocè.

 

CRIP Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica

CRIP Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica

El Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica (CRIP), té com a missió principal la posada en valor i la divulgació de la extraordinària riquesa i importància paleontològica dels jaciments del Miocè, d’ara fa 12 milions d’anys, existents al municipi. La visita és dinàmica i atractiva, pensada per a tots els púbics amb tallers i activitats per als nens. Consulteu les activitats per a famílies i grups i també les activitats per a escoles. Convertiu-vos en paleontòlegs!

 

 

Altres llocs d'interès

Anoia amb nens

Centres d'interpretació

+ rutes interpretatives

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: