Què fem?

Observatori Fabra

 1. Home
 2. »
 3. Observatori Fabra
adreça: Camí de l'Observatori, s/n
adreça:
Barcelona Barcelonès (el)
tipus visita: guiada
telèfon: 934 175 736

 

 

 

L'Observatori Fabra és propietat de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. L'edifici ​​és una obra modernista dissenyada per Josep Domènech i Estapà i construïda el 1904 a la serra de Collserola. Des de llavors, està dedicada a l'estudi de l'astronomia, meteorologia i sismologia. Podeu fer visites guiades per descobrir l'edifici i fer observacions del Cel, tant de dia com de  nit. Cal fer reserva.

 

Observatori Fabra en família

Visites diürnes

Observatori Fabra telescopi

Es tracta d'una visita guiada pel propi personal científic de l'Observatori. Podreu conèixer de primera mà tot el patrimoni arquitectònic i científic de l'edifici.

 • Us explicaran les diferents seccions actives: l'astronomia, la meteorologia i la sismologia.
 • Veureu la sala modernista, el museu, la cúpula i el funcionament dels dos telescopis centenaris, la biblioteca, la terrassa panoràmica amb vistes espectaculars sobre la ciutat.
 • També coneixereu la vida domèstica que contenia l'edifici a principis del segle XX.
 • Horari: Diumenges i festius al matí a les 11h i a les 12:30h. No cal reserva.

 

 

Ruta botànica al voltant de l'Observatori Fabra

ruta botanica

La ruta aplega les plantes més visibles, particularment arbres i arbusts, dels voltants de l’Observatori Fabra. Unes precioses peces de ceràmica amb la il·lustració d’una branca amb fulles de la planta i, en alguns casos, també amb una representació de les flors o dels fruits. Contenen el nom científic, el nom de la família, els noms vulgars en català i en castellà. Son obra del taller familiar Caballero-Torras.

L'accés lliure als jardins i mirador de l'Observatori tots els diumenges i festius de 11h a 14h. Podreu visitar gratuïtament la ruta botànica senyalitzada. Aquí teniu la guia botànica de l'Observatori Fabra.

 

Visites nocturnes. Observació del cel de Barcelona

Les visita guiada per l’interior de l’Observatori Fabra per part de guies experimentats en visites culturals, històriques i científiques.

 • Aprendreu la historia de l’observatori i de les persones que hi han treballat en les diferents seccions científiques: astronomia, meteorologia i sismologia.
 • Visitareu el museu, la sala modernista, l’antic despatx/biblioteca i els dos telescopis centenaris, un a la sala de la ullera meridiana i l’altre a la cúpula
 • Des de la cúpula es farà l'observació nocturna a través del telescopi Mailhat original. Es surt a la terrassa de la cúpula per gaudir d’unes vistes panoràmiques espectaculars de Barcelona.
 • L'horari i l’astre a observar es variable segons l’època de l’any. Cal fer reserva prèvia.

 

 

*les fotos i la informació han estat tretes i elaborades a partir de la web i facebook de l'Observatori Fabra.

 

 

+ Barcelona amb nens

+ sortides pel Barcelonès amb nens

+ activitats amb nens