Museu Guilleries

  1. Home
  2. »
  3. Museu Guilleries
adreça: Plaça Doctor Robert, sn
adreça:
Selva (la)
horari: dimarts i dijous de 10h a 13h i de 16h a 18h
obert: Caps de setmana: consultar. Per a visites guiades per a grups cal fer reserva prèvia.
telèfon: 972 86 94 47

 

 

 

El Museu Guilleries és l’espai d’exposició i conservació del patrimoni històric i paisatgístic de Sant Hilari Sacalm. El seu objectiu és donar a conèixer l’entorn i ajudar a entendre i respectar els valors de les Guilleries. La casa on es troba el museu és un bonic edifici modernista, anomenat la Cooperativa que va ser construït com a seu del ram dels roders el 1920. L'origen del museu prové de la col·lecció de Salvador Bosch.

 

Museu Guilleries a Sant Hilari Sacalm

Museu Guilleries interior

La visita al Museu Guilleries pretén donar a conèixer l’entorn del municipi. I ho fa a través de la interpretació dels seus ecosistemes i amb l’ajuda de diorames, esquemes, fotografies o suport audiovisual. També amb la flora i la fauna més representativa de la zona. Així si es coneix l'entorn es pretén incentivar el bon ús de l’espai natural.

Des del Museu Guilleries també s’organitzen i guien diferent rutes del municipi,. Així com tallers i les fires relacionades amb la natura i l’educació ambiental. A part de l'exposició permanent, s'hi organitzen mostres temporals sobre la relació de l'home i el medi natural, i compta amb una terrassa amb nombroses plantes curatives.

  • A la planta baixa també hi ha ubicada l’Oficina de Turisme de Sant Hilari Sacalm. Sala d’audiovisuals amb la projecció de l’audiovisual Imatges de les Guilleries i els bolets a la tardor
  • All primer i segon pis hi ha les exposicions relacionades amb l’home i el medi natural amb les sales del bosc , la sala de l’exposició Sant Hilari Història de fonts i aigua.
  • Al segon pis l’exposició que fa referència al Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm.

 

Origen del Museu. La col·lecció de Salvador Bosch

Salvador Bosch, veí de Sant Hilari Sacalm, va recollir de jove variades espècies de fauna i flora de la terra i les va ubicar en el primer pis de la seva botiga al carrer Montsolís. Era un racó limitat que permetia als curiosos tenir una imatge força real dels animals que habitaven aquelles terres.

El 24 de juny de 1956 i amb la col·laboració d’altres hilariencs, aquella col·lecció es va convertir en el que es diria Museu de les Guilleries. Es va editar una senzilla guia amb una explicació general de la contrada i una relació nominal d’espècies.

Actualment disposa d’una col·lecció de la flora i fauna autòctones, exposada en un acurat marc biogeogràfic i amb diferents recursos audiovisuals.

 

 

Altres llocs d'interès