Museu dels Volcans de la Garrotxa

 1. Home
 2. »
 3. Museu dels Volcans de la Garrotxa
adreça: Avinguda de Santa Coloma, 47
adreça:
Avinguda de Santa Coloma, 47, Olot, Garrotxa (la)
telèfon: 972 26 67 62
correu electrònic: museuvolcans@olot.cat

Museu dels Volcans de la Garrotxa

 

 

 

El Museu dels Volcans de la Garrotxa és la secció de Ciències Naturals del Museu de la Garrotxa. Situada en un espai natural privilegiat com és el Parc Nou, on també es troba el Jardí Botànic. El museu centre la seva tasca en la presentació del singular medi físic de la comarca. Per un costat mostrant els fenòmens sísmics i el volcans i per l'altre explicant els principals ecosistemes de la zona. L'exposició és força didàctica i permet als nens fer una visita molt atractiva, sobretot quan poden viure la simulació d'un terratrèmol.

 

 

Museu dels Volcans de la Garrotxa dins el Parc Nou

El Casal dels Volcans està ubicat a la Torre Castany. Acull el Museu dels Volcans de la Garrotxa, un Centre d’informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i una de les seus administratives del mateix parc natural.

Museu dels Volcans de la Garrotxa

Casal dels Volcans ubicat a la Torre Castany

museu dels volcans d'olot

Aspectes generals de la visita al Museu dels Volcans

 • Descobrir l’origen i el funcionament dels terratrèmols i volcans, l’activitat sísmica de la comarca i el vulcanisme de la Garrotxa.
 • Un audiovisual de vuit minuts de durada us acostarà a l’activitat sísmica i volcànica de la zona. Viureu la simulació dels forts terratrèmols que va patir Olot durant el segle XV.
 • Mitjançant un programa interactiu de pantalles tàctil podreu veure les principals característiques dels  volcans. Les parts en què es divideixen, els diferents tipus d’erupcions, conceptes bàsics de vulcanologia o el vulcanisme de la Garrotxa.

Els ecosistemes de la Garrotxa.

 • A partir de diorames gràfics descobrireu els diferents ecosistemes de la Garrotxa. Boscos de ribera, fagedes, rouredes, alzinars, prats, planúries,… habitats per una gran varietat d’espècies animals i vegetals. La suma dels diferents factors geològics, biogeogràfics i climàtics fa que la vegetació de la regió sigui d’una varietat extraordinària: s’hi troben més de 1.400  espècies de plantes superiors, i algunes tenen aquí l’única població mundial.
 • Descoberta del Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina que rodeja l’edifici se’ns presenta com una sala més del Museu. Hi trobareu una vintena de varietats d’arbres i un centenar de plantes diferents. Destaca especialment la roureda de roure pènol, declarada Arbreda monumental per la Generalitat. Es poden veure exemplars de més de 250 anys i 25 metres d’alçada. L'accés al jardí Botànic és lliure, hi ha un itinerari senyalitzat.

A banda del Jardí Botànic, completen el recinte del Parc Nou quatre altres espais:

Parc Nou d'Olot

Museu dels Volcans de la Garrotxa

 • El jardí de plantes medicinals. Una mostra de plantes medicinals –tant silvestres com cultivades- emprades pels garrotxins al llarg de la història.
 • Espai hortícola de Mas Turut,. Consta d'una vuitantena d’horts que es cedeixen a persones que vulguin conrear els seus propis aliments.
 • L’estació meteorològica. Funciona des de l’any 1988, Forma part de les diferents xarxes oficials d’observadors meteorològics. Inclou baròmetre de mercuri, barotermohigrògraf, penell i anemòmetre amb indicadors, termòmetre de màxima i mínima, higròmetre, pluviòmetre i pluviògraf; el visitant pot veure els diferents aparells i llegir informació sobre com funcionen.
 • Espai de lleure. Prats de gespa i arbres, una font i dos estanyets.

 

Activitat de natura per a tota la família

Museu dels Volcans de la Garrotxa

“Els racons del Parc Nou” us convertiran en experts naturalistes. Una visita al Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina per conèixer encara més la flora i fauna de la Garrotxa. Consulteu l'activitat al Museu.

 

Altres llocs d'interès

Visitem volcans

La Garrotxa amb nens

+museus amb nens

 

INSTAGRAM