baner tram baix

Què fem?

Museu del mosquit

  1. Home
  2. »
  3. Museu del mosquit
museu del mosquit
museu del mosquit
adreça:
Sant Carles de la Rapita Montsià (el)
coordenades: 40.6541832 / 0.7662875

 

 

 

 

El Museu del Mosquit el trobareu al Delta de l'Ebre, al principi de la platja del Tabucador. No sabem si durarà gaire o si, com sol passar amb aquestes coses desapareixerà, ja sigui per un acte vandàlic o per algun altre motiu. Nosaltres l'hem volgut portar al nostre mapa per dos motius, un per sensibilitzar sobre la importància de la cura de l'entorn i l'altre, simplement, com a element curiós. En definitiva, una excusa perfecte per anar-hi.

 

Museu del mosquit i la reivindicació de la biodiversitat del Delta

Museu del mosquit al trabucador

Ens ha semblat molt original la manera de reivindicar el mosquit i amb ell l'ecositema i la biodiversitat del Delta. Un espai que per diferents motius està sotmès a una pressió humana en augment.

Segons l’artista, “quan un mosquit et pica, milions de mosquits han contribuït a la sostenibilitat del medi ambient del Delta. Abans que ell, ous, larves, pupes i mosquits han fet possible la vida de milers d’animals. Representa una gran part de la biomassa, s’alimenta de sàvia i nèctar vegetal, necessita sang animal per a obtenir una proteïna essencial per a la reproducció. Són uns dels majors pol·linitzadors del Delta de l’Ebre” (veure +info).

Trobareu el museu davant d’una de les coeteres abandonades del Delta de l’Ebre i es pot visitar a través d’un QR que està situat a prop. Fent la lectura podreu veure en format 3D com eren les antigues coeteres i quin paper tenien.

 

Un museu singular al Delta

No cal dir que la proposta d'aquest singular Museu del mosquit ens ha agradat, i és per això que hem volgut fer-li una entrada. Més enllà de les reivindicacions legítimes de l'artista nosaltres el portem com a curiositat. En agraden els llocs especials i diferents, siguin populars o no.

Ens agradaria pensar que més que un lloc de pelegrinatge curiós per fer la foto sigui vist com un lloc per conscienciar i reivindicar el Delta. I dit de passada es podria restaurar la coetera i si no es creu convenient, com a mínim, retirar-ne les runes.

 

 

* informació i fotos elaborades a partir de l'article de Imagina ràdio.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM