baner tram baix

Què fem?

Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú

  1. Home
  2. »
  3. Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú
adreça:
Plaça del Prat de Sant Pere, 15, Besalú, Garrotxa (la)
Club Súper3: Cavall Fort. No us deixeu el carnet !
telèfon: 972 59 18 42

 

 

 

El Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú hi trobareu món màgic i fantàstic on es configura l’art de l’impossible. L'art fet a petita escala amb una tècnica i precisió que us meravellarà. Visitar el Museu és endinsar-se en una altra realitat com fer un viatge al cor de la imaginació. Peces úniques de gran bellesa i precisió algunes de les quals s'han d'observar amb un microscopi. Podreu contemplar una caravana de camells al trau d’una agulla, un conjunt de joies damunt una grana de poma, i fins i tot la torre Eiffel damunt d’una llavor de rosella. Una il·luminació molt ben aconseguida i aparells òptics d'observació fan que la visita al museu sigui encara més especial. La instal·lació museística ha estat pensada des d'un punt de vista innovador i didàctic.

 

Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú. L'origen

Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú

L’origen del Museu es troba en la vocació i la formació artística de joier i col·leccionista del seu creador, Lluís Carreras. El gust pel treball ben fet, delicat i minuciós, i l’interès des de molt jove per les peces petites l’han portat a tenir una interessant col·lecció de miniatures i microminiatures.

Més de 5.000 peces elaborades per artistes russos, mexicans, xinesos, francesos, italians, belgues, anglesos, espanyols... A partir del 1999, en considerar el valor artístic de la seva col·lecció, va creure que seria molt interessant museïtzar-la, a fi de poder mostrar-la al públic.

 

Les sales

Museu de Miniatures i Microminiatures de Besalú

El museu disposa de res sales amb una exposició permanant i un espai on hi ha cabuda les diferents exposicions temporals.. En total es poden contemplar més de 2.000 peces de diferents artistes, procedències i temàtiques.

  • A la primera sala de miniatures hi trobareu un conjunt de comerços amb milers de peces amb una mida 12 vegades més petita que a la realitat. Escala internacional 1:12.
  • A la segona sala de miniminiatures es pot contemplar amb lupes escenes i composicions de diferents temàtiques: un circ en plena actuació, un elefant equilibrista a la punta d'una agulla... Totes les peces són de 100 a 500 vegades més petites que a la realitat.
  • A la tercera sala s’entra en un món impossible, el de les microminiatures, creacions fins a cent mil vegades més petites que a la realitat. Les peces són tan petites que cal un microscopi per poder-les observar.

 

També disposen d'una sala temporal on es fan diferents exposicions artístiques i culturals.

*El Museu ofereix diferents paquets culturals on també s'inclou visites guiades a Besalú.

*Consulteu a la web les ofertes i descomptes. Socis Club Súper3, Cavall Fort...

 

 

Altres llocs d'interès

Volcà Montsacopa d’Olot
Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró
Excursions en família: Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull

sortir amb nens a Garrotxa

+museus per anar amb nens