Què fem?

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

 1. Home
 2. »
 3. La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)
Turó Roig
Turó Roig
adreça:
Terrassa Vallès Occidental (el)
coordenades: (41.621697, 1.954274)

 

 

 

L'excursió fins la font de la Portella segueix un dels itineraris senyalitzat del Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra d'Obac. Comença des de la Casa Nova de l'Obac i té un tram adaptat que arriba fins l'Obac Vell. Disposa d'un geocaching que us permet convertir la sortida en un joc de pistes. Actualment la font està enrunada com a conseqüència d'una esllavissada.

 

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac). Dades i mapa

 • Distància: 3,4Km.
 • Temps: 60 minuts.
 • Dificultat: fàcil

 

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

veure ruta wikiloc

 

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac). Itinerari

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

Al quilòmetre 9,8 de la B-122 es troba l'entrada que us porta fins la Casa Nova d'Obac. Un cop a la masia teniu un aparcament on deixar el cotxe. Disposa de servei de préstec gratuït de material adaptat.

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

 • Comenceu l'itinerari seguint el camí encimentat i marcat. Apte per a cadira de rodes i cotxets. Aquest arriba fins la casa vella d'Obac (en runes). A partir d'aquí deixa de ser una ruta adaptada i continua per senders de terra. La casa Nova està adaptada com a Centre d'informació del Parc. Podreu veure un audiovisual, visitar l'exposició sobre el parc o demanar informació de la zona. També es fan visites a ruscs d'abelles (en dates concretes). Des d'aquí teniu una bona panoràmica del Paller de Tot l'Any.

Pou de glaç de la Portella

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

 • Continuar l'excursió seguint el sender marcat del SL-C 63, amb marques verdes i blanques. Teniu dues opcions, ambdues us porten fins el Pou de Glaç de la Portella. Passar per sota el pont (la feta aquí) o tirar endarrere i agafar el sender de l'esquerre just abans d'arribar a l'Obac Vell.

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

 • Un cop al Pou cal pujar uns grans esglaons de pedra i continuar la ruta per dins del bosc.
 • Arribareu a una clariana on cal seguir per la dreta fins el cartell que indica la font de la Portella. En aquesta esplanada us trobareu amb el Turó Roig.

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

(foto antiga de la Font de la Portella, abans de l'esllavissada)

 • Ara la ruta és en baixada fins la font, a tocar de grans plataners. Actualment la font està enrunada degut a les esllavissades.
 • La tornada es fa refent el camí fet.

Durant el recorregut, depenent de l'època en que hi aneu, podreu trobar pessebres que la gent o agrupacions d'excursionistes deixen.

 

Rutes de llegenda i rondalles - Fitxa 5

El bandoler Capablanca

En Capablanca era un jove humil de nom desconegut que treballava com a mosso de bastaix. Un dia, després de cobrar la paga, se n’anà a Manresa disposat a gastar-se part dels diners. Quan hi arribà, fou assaltat per una colla de lladres. Després de ser robat va retirar-se a les muntanyes de l’Obac i es va fer bandoler. Assaltava les víctimes d’una forma peculiar. Estenia la capa blanca a terra, s’amagava dalt
d’un arbre i esperava que hi passés algú. Qui es trobava la capa havia de deixar tot el que portava a sobre, ja que, si s’hi negava, corria el risc de ser atacat pel bandoler.
En Capablanca, que s’ocultava en una cova, coneixia com el palmell de la seva mà els amagatalls que oferien aquestes muntanyes.
Encara que fou bandoler, també era un home que estimava la natura i tots els racons de l’indret on vivia, i era amic dels que
hi treballaven: masovers, pastors i carboners. No se sap, ni se sabrà mai, com va acabar la vida d’en Capablanca. L’únic cert és que la seva història ha anat passant de pares a fills, generació rere generació, i encara avui es manté ben viva.

Veure rutes de llegenda i rondalles

 

 

Altres llocs d'interès

 

 

INSTAGRAM