1. Home
 2. »
 3. La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)
Turó Roig
Turó Roig
adreça:
Terrassa Vallès Occidental (el)
coordenades: (41.621697, 1.954274)

 

 

 

L'excursió fins la font de la Portella segueix un dels itineraris senyalitzat del Parc Natural de Sant Llorenç i la Serra d'Obac. Comença des de la Casa Nova de l'Obac i té un tram adaptat que arriba fins l'Obac Vell. Disposa d'un geocaching que us permet convertir la sortida en un joc de pistes. Actualment la font està enrunada com a conseqüència d'una esllavissada.

 

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac). Dades i mapa

 • Distància: 3,4Km.
 • Temps: 60 minuts.
 • Dificultat: fàcil

 

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

 

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac). Itinerari

Al quilòmetre 9,8 de la B-122 es troba l'entrada que us porta fins la Casa Nova d'Obac. Un cop a la masia teniu un aparcament on deixar el cotxe. Disposa de servei de préstec gratuït de material adaptat.

 • Comenceu l'itinerari seguint el camí encimentat i marcat. Apte per a cadira de rodes i cotxets. Aquest arriba fins la casa vella d'Obac (en runes). A partir d'aquí deixa de ser una ruta adaptada i continua per senders de terra. La casa Nova està adaptada com a Centre d'informació del Parc. Podreu veure un audiovisual, visitar l'exposició sobre el parc o demanar informació de la zona. També es fan visites a ruscs d'abelles (en dates concretes). Des d'aquí teniu una bona panoràmica del Paller de Tot l'Any.
 • Continuar l'excursió seguint el sender marcat del SL-C 63, amb marques verdes i blanques. Teniu dues opcions, ambdues us porten fins el Pou de Glaç de la Portella. Passar per sota el pont (la feta aquí) o tirar endarrere i agafar el sender de l'esquerre just abans d'arribar a l'Obac Vell.

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

 • Un cop al Pou cal pujar uns grans esglaons de pedra i continuar la ruta per dins del bosc.
 • Arribareu a una clariana on cal seguir per la dreta fins el cartell que indica la font de la Portella. En aquesta esplanada us trobareu amb el Turó Roig.

La font de la Portella (Sant Llorenç-Obac)

(foto antiga de la Font de la Portella, abans de l'esllavissada)

 • Ara la ruta és en baixada fins la font, a tocar de grans plataners. Actualment la font està enrunada degut a les esllavissades.
 • La tornada es fa refent el camí fet.

Durant el recorregut, depenent de l'època en que hi aneu, podreu trobar pessebres que la gent o agrupacions d'excursionistes deixen.

 

Altres llocs d'interès