baner tram baix

Què fem?

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta

  1. Home
  2. »
  3. Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta
Castell de Sentmenat
Font del Bou
Salt de Guanta
Castell de SentmenatFont del BouSalt de Guanta
adreça:
Castell de Sentmenat - Sentmenat Vallès Oriental (el)

 

 

 

L'excursió fins a la Font del Bou de Setmenat és una bonica passejada apta per fer amb nens. L'itinerari, d'anada i tornada, no té gaire desnivell. Si hi aneu quan la riera porta aigua us podeu acostar fins al salt de Guanta de prop de 40 metres. Un indret força espectacular. A la font hi trobareu el singular arbre corbat al mig del camí i una taula per fer-hi un pícnic. La font i el salt estan a poc més de cinc minuts caminant. La ruta comença des del mateix castell de Sentmenat.

 

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta. Itinerari

font del bou Sentmenat

Recordeu que la riera de Guanta no sempre hi baixa aigua, per tant, si voleu gaudir del salt, assegureu-vos que hagi plogut.

Castell de Sentmenat

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta

Podeu aparcar el cotxe a l'esplanada del Castell de Sentmenat.

  • Continuar pel Camí del castell direcció a Can Senosa, Caminareu per una pista sense asfaltar, planera i fàcil. Heu d'anar seguint tota l'estona per la pista principal fins a arribar a Can Senosa.

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta

  • Continueu fins a arribar a una pista més ampla i seguir en la mateixa direcció. Us trobareu un petit pont de ciment, a la dreta hi ha una imatge de la Moreneta.
  • La pista continua, ara fent pujada, a tocar d'oliveres. Seguir per la pista principal.
  • A arribar a Senosa continuar deixant-la endarrere. A mà esquerra surt un sender que baixa fins a la riera de Guanta. Seguir-lo fins a una bifurcació que puja. A la cruïlla continuar recta fins a arribar a un petit pont de fusta.

Font del Bou Sentmenat

Font del Bou

  • Passat el pont s'arriba a la Font del Bou. La font del Bou es troba al marge dret de la riera de Sentmenat. Situada en una petita clariana dins un indret força salvatge i atapeït de vegetació. Cal baixar uns esglaons per arribar fins a la font. Acostuma a dur aigua tot l'any. L'aigua surt per un tub d'acer inoxidable, cau a una pica i d'allí va a la riera. Disposa de seients en cada costat de la font. L'estructura general és feta de pedres i rocs de la zona.

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta

  • A la foto podeu veure un bonic arbre corbat on a tocar hi ha una taula i bancs de pedra.
  • A pocs metres i adossada a la paret es troba l’antiga Font de Bou, que des de fa dècades no hi raja aigua.

Des de la font de Bou us podeu arribar fins a l'espectacular Salt de Guanta.

 

Salt de Guanta des de la font del Bou.

 

Des de la font de Bou podeu travessar el riu per unes pedres o per l'aigua fins a arribar al salt. En cas de no voler travessar el riu us caldrà refer el camí fins a l'última cruïlla i agafar el camí de pujada. A pocs minuts arribareu fins al salt.

*informació de la ruta complementada des del blog No hi ha qui ens pari i Petita muntanya

*foto del salt Racons de Catalunya

 

Altres llocs d'interès

 

 

etiquetes: