Què fem?

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta

 1. Home
 2. »
 3. Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta
Castell de Sentmenat
Font del Bou
Salt de Guanta
Castell de SentmenatFont del BouSalt de Guanta
adreça:
Sentmenat, Vallès Oriental (el)

 

 

 

L'excursió fins la Font del B0u de Setmenat és una bonica passejada apte per fer amb nens. L'itinerari, d'anada i tornada, no té gaire desnivell. Si hi aneu quan el riera porta aigua us podeu acostar fins el salt de Guanta de prop de 40 metres. Un indret força espectacular. A la font hi trobareu el singular arbre corbat al mig del camí i una taula per fer-hi un pícnic. La font i el salt estan a poc més de cinc minuts caminant. La ruta comença des del mateix castell de Sentmenat.

 

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta. Itinerari

font del bou Sentmenat

Recordeu que la riera de Guanta no sempre hi baixa aigua, per tant si voleu gaudir del salt assegureu-vos que hagi plogut.

 • Podeu aparcar el cotxe a l'esplanada del Castell de Sentmenat.
 • Continuar pel Camí del castell direcció a Can Senosa, Caminareu per una pista sense asfaltar, planera i fàcil. Heu d'anar seguint tota l'estona per la pista principal fins arribar a Can Senosa.
 • Continueu fins arribar a una pista més ample i seguir en la mateixa direcció. Us trobareu un petit pont de ciment, a la dreta hi ha una imatge de la Moreneta.
 • La pista continua, ara fent pujada, a tocar d'oliveres. Seguir per la pista principal.
 • Al arribar a Can Senosa continuar deixant-la endarrere. A mà esquerra surt un sender que baixa fins la riera de Guanta. Seguir-lo fins a una bifurcació que puja. A la cruïlla seguir recta fins arribar a un petit pont de fusta.

Font del Bou Sentmenat

 • Passat el pont s'arriba a la Font del Bou. La font del Bou es troba al marge dret de la riera de Sentmenat. Situada en una petita clariana dins un indret força salvatge i atapeït de vegetació. Cal baixar uns esglaons per arribar fins la font. Acostuma a dur aigua tot l'any. L'aigua surt per un tub d’acer inoxidable, cau a una pica i d’allí va a la riera. Disposa de seients en cada costat de la font. La estructura general es feta de pedres i rocs de la zona.

Font del Bou de Sentmenat i Salt de Guanta

 • A la foto podeu veure un bonic arbre corbat on a tocar hi ha una taula i bancs de pedra.
 • A pocs metres i adossada a la paret es troba l’antiga Font de Bou, que des de fa dècades no hi raja aigua.

Des de la font de Bou us podeu arribar fins l'espectacular Salt de Guanta.

 

Salt de Guanta des de la font del Bou.

Des de la font de Bou podeu creuar el riu per unes pedres o per l'aigua fins arribar al salt. En cas de no voler creuar el riu us caldrà refer el camí fins l'última cruïlla i agafar el camí de pujada. A pocs minuts arribareu fins el salt.

 

*informació de la ruta complementada des del blog No hi ha qui ens pari i Petita muntanya

*foto del salt Racons de Catalunya

 

Altres llocs d'interès

 

 

 

etiquetes: