La Cadira del Bisbe a Premià de Dalt

 1. Home
 2. »
 3. La Cadira del Bisbe a Premià de Dalt
web:
adreça:
Premià de Dalt, Maresme (el)

 

 

 

L'excursió a la Cadira del Bisbe a Premià de Dalt surt des del mateix Museu de Premià. Una ruta circular de traçat fàcil, entre carrers i senders sense massa pendents. Es tracta d'una tranquil·la sortida en família que us permetrà descobrir trossets de la nostra història. Des d'un antic poblat iber als edificis modernistes de la població mentre es gaudeix del paisatge del litoral. L'itinerari, que comença resseguint la riera de Sant Pere, us durà veure alguns dels edificis emblemàtics de la població com ara Can Batalla, Can Franquesa, Can Tay i Can Coromina. Som a tocar del Parc Natural de la Serralada del Litoral.

 

La Cadira del Bisbe a Premià de Dalt. Dades i mapa

La Cadira del Bisbe a Premià de Dalt

 

La Cadira del Bisbe a Premià de Dalt

ruta autoguiada amb l'App gratuïta de Natura Local

 

La Cadira del Bisbe a Premià de Dalt. Itinerari

Ja a la muntanya el passeig transcorre per les zones obagues del Parc de la Serralada del Litoral. Cap el Turó d'en Ponç en direcció a la caseta dels Reis, seguint un canal d’aigua provinent de la font del Serviol. El camí del Serviol serà el fil conductor de bona part del recorregut. Al deixar el canal podrem descobrir les roques d’en Bernat i els seus dos pins pinyoners encaixats, des d’aquí es poden contemplar les vistes cap a mar, amb la pedrera i la franja del litoral.

Cal reprendre el camí a la vora del canal d’aigua, travessant dos aqüeductes. Ara baixarem lleugerament fins l’edifici de l’antic escorxador des d’on tornarem a pujar per la carretera  fins arribar a l’antic poblat ibèric de la Cadira del Bisbe. El retorn fins el Museu el farem recorrent el casc antic del poble per carrers estrets i tranquils.

 

Què hi podem veure

 • Museu de Premià de Dalt, compta d’un ampli ventall d’objectes d’interès antropològic, arqueològic i històric. Disposa d'exposició permanent  i d’altres de temporals de gran valor científic i patrimonial.
 • La Cadira del Bisbe, poblat ibèric de més de 2.500 anys. està parcialment excavat
 • Edificis singulars com Can Batalla, Can Franquesa, Can Tay i Can Coromina
 • Caseta del Rei, davant del turó d’en Ponç., era un antic pavelló de caça on disposaven d’una cuina petita per poder cuinar les peces de la cacera, una pica i fins i tot un petit lavabo.
 • dos antics aqüeductes
 • canal d'aigua, fou construïda al segle XIX per portar aigua des de la font del Serviol fins algunes cases
 • roques d'en Bernat, roques granítiques, que van quedar al descobert quan l'erosió, són molt típiques del litoral
 • vegetació d'alzines, suros, garrofers
 • boniques vistes del litoral

 

*fotos Natura local

 

Altres llocs d'interès

Excursions en família: itinerari circular al Castell de Burriac

Sortir amb nens - Centre d’Interpretació del Far de Calella

Excursions en família: Dolmen de Ca l’Arenes

sortir amb nens al Maresme

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

etiquetes: