Què fem?

Pantà d’Oliana des de Coll de Nargó

  1. Home
  2. »
  3. Pantà d’Oliana des de Coll de Nargó
adreça:
Coll de Nargó, Alt Urgell (l')

 

 

 

L'excursió fins el Pantà d'Oliana des de la població de Coll de Nargó és un camí perimetral i ben condicionat. Una ruta circular sense pràcticament desnivell. Transcorre pel marge dret de l'embassament i permet fer una bonica passejada per contemplar l'entorn i gaudir de la fauna i flora dels voltants. El camí, conegut amb el nom del Camí dels Arenys, no està asfaltar però és transitable tant a peu com en bicicleta i apte per fer-lo en cotxet. Al llarg del recorregut trobareu panells informatius de fauna i flora.

 

Pantà d’Oliana des de Coll de Nargó. Dades

  • Distància:  uns 4 Km aproximadament
  • Temps: 1,30 h
  • Inici: Fonda El Llac
  • Itinerari: ruta circular

 

El Pantà d’Oliana des de Coll de Nargó. Itinerari

Oliana des de Coll de Nargó

Encara que l'inici de l'itinerari comença a la Fonda el Llac, en aquest cas, s'ha deixar el cotxe al costat del Museu Dinosfera. D'aquesta manera es pot visitar (si està oberta) la bonica església romànica de Sant Climent (si voleu es poden demanar les claus a Dinosfera). Aprofiteu, també per visitar el museu dels dinosaures, als nens els agradarà molt.

 

totnens-panta-oliana-coll-de-nargo8

A l'inici del recorregut us trobareu una explotació de vaques, us hi podeu acostar.

totnens-panta-oliana-coll-de-nargo6

El primer cartell que indica que es va pel bon camí tardareu una mica a trobar-lo. Seguiu direcció El camí dels Arenys i embarcador.

totnens-panta-oliana-coll-de-nargo7

Oliana des de Coll de Nargó

El camí voreja el Pantà d'Oliana. Durant el trajecte podreu contemplar, si és l'època els bonics camps de blat de moro. En el recorregut s'hi han instal·lat diferents punts d'informació dels animals que podeu veure per la zona així com un plànol que informa del relleu i dels punts importants del voltant. Un cop arribats a l'embassament un punt de guaita de fusta permet fer una bona observació de les aus (recordeu portar binocles).

 

Altres llocs d'interès

Museu Dinosfera a Coll de Nargó

L'Alt Urgell amb nens

Alt Pirineu i Aran amb nens

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save