Què fem?

Castell Vell d’Olivella i cova Muntaner

 1. Home
 2. »
 3. Castell Vell d’Olivella i cova Muntaner
fotos de: Ajuntament d'Olivella
adreça:
Olivella Garraf (el)

 

 

 

 

La ruta del Castell Vell d'Olivella és un itinerari fàcil i senyalitzat que segueix el sender local SL-C100. La ruta surt des del nucli antic d'Olivella i s'endinsa per les muntanyes d'aquesta vessant del massís del Garraf a través de senders on abunden els pins i els margallons. Passareu per la cova Muntaner, el safareig i les pedres del barret del Pastor.

 

 

Castell Vell d'Olivella. Dades i mapa

 • Distància: 5,8 Km.
 • Temps: 1:25 minuts
 • Dificultat: fàcil
 • Tipus ruta: circular
 • Inici: Centre d'Informació la Sala d'Olivella

castell vell olivella mapa

 

Castell Vell d'Olivella. Itinerari

Durant la ruta tindreu bones vistes del poble d'Olivella i els voltants. L'excursió és apte per fer-la durant tot l'any i especialment recomanable a la primavera per les flors que es poden veure, com ara la vidiella o els fruits de l'arboç. Es recomana portar aigua, calçat còmode i crema solar.

Castell Vell d'Olivella

 • Un primer tram de pujada per estrets camins uneix Olivella amb el Castell Vell.
 • La ruta travessa punts emblemàtics com Can Pau, la bassa del Pou dels Matxos, la Barraca del Borregaire i l’església romànica de Sant Pere. Amb una mica de sort, els i les excursionistes veuran algun exemplar de l’àliga cuabarrada si porten prismàtics.
 • De baixada, el camí busca la riera de Ribes, sempre voltant el turó del Castell. Durant aquest trajecte es poden fer aturades en punts com el mas de Vendrell i la cova de Can Muntaner.
 • El Camí del Castell Vella finalitza a Can Muntaner i Can Duran.

 

castell vell olivella

Teniu la ruta autoguiada per l'app de Natura Local.

 

Cova Muntaner

cova Muntaner a Oliv3ll

barret del Pastor / cova Muntaner / el safareig 

La cova té una gran boca d'entrada que mesura uns 9 metres d’alçada per uns 19 m d’amplada, que dona pas a per una rampa ascendent a una galeria de 19 metres de longitud. En el costat dret de l’entrada hi ha una petita galeria de poc més de 2 metres, estreta i obstruïda per blocs. Trobareu més informació al blog Trogloditisme.

 

 

 

+ activitats i rutes Garraf

+ Parcs Naturals

 

 

INSTAGRAM

 

 

 

etiquetes: