Què fem?

Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable de Tarragona

  1. Home
  2. »
  3. Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable de Tarragona
adreça:
cra.- N-240 de Tarragona a Valls - Tarragona Tarragonès (el)

 

 

 

L'Aqüeducte de les Ferreres o Pont del Diable de Tarragona és només un fragment d’una llarga canalització per portar aigua a la ciutat des del riu Francolí. L’aigua es captava a la zona del Rourell, a 92 metres sobre el nivell del mar i es conduïa més de deu quilòmetres a través de diferents canalitzacions i aqüeductes de diferents mides. La zona de l'aqüeducte és d'accés lliure i podeu fer una mini excursió per passar-hi per dalt i creuar-lo.

 

Aqüeducte de les Ferreres de Tarragona

pont del diable de Tarragona

El 1905 es va declarar Bé Cultural d'Interès Nacional i el 2000 Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO com a part del Conjunt arqueològic de Tàrraco.

El tram de les Ferreres té uns 217 metres de llarg, una alçada màxima de 27 i quasi 2 metres de gruix. La filada superior té 25 arcs i la inferior 11, amb uns 5’90 metres de llum. Fou construït al segle I amb grans carreus col·locats en sec, que formen una doble línia d'arcades.

 

activitats guiades del Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Parc Ecohistòric del Pont del Diable

Després de l'adquisició del terreny per l'Ajuntament de Tarragona, es va inaugurar l'any 2005 el «Parc Ecohistòric del Pont del Diable» per a protegir tant el monument com el seu entorn natural. S'hi fan visites guiades per al públic en general, activitats programades i educatives per a escoles, aula de natura... Consulteu AQUÍ les activitats

 

Zona de pícnic del pont del diables de Tarragona

Zona de pícnic del pont del diables de Tarragona

veure a som de pícnic

Consta de 4 taules de fusta ubicades en un pineda força gran amb molt espai per jugar. A l'enllaç del peu de la foto teniu més fotos de la zona de pícnic i del pont des de diferents angles.

Com arribar-hi

Accés: L'accés al parc està a la carretera N-240 que va de Tarragona a Valls, i només podreu prendre la desviació en direcció cap a Valls. Poc abans de creuar per sota l'autopista AP7 veureu un petit indicador de l'aqüeducte que indica que està a 250 m.

 

Altres llocs d'interès

 

INSTAGRAM