Peces Lego en Braille per aprendre jugant

A principis del 2016 des de l’organització sense ànims de lucre Dorina Nowill Foundation for the Blind van treure una sèrie limitada de peces Lego en Braille. Junt amb l’agència Lew’Lara \ TBWA han tractar d’ampliar la producció d’aquestes peces Lego perquè arribin a tothom que ho necessiti. El projecte s’ha desenvolupat al Brasil però pretén fer-se universal. Les peces Lego en Braille facilita que els nens puguin aprendre jugant a llegir i escriure. I, aprendre jugant sempre és més atractiu. El gran encert, creiem, és que al utilitzar les populars peces Lego els nens sense discapacitat visual també s’interessin. I això pot garantir una millor integració i empatia.

 

Peces Lego en Braille. Educació divertida i integradora

Peces Lego en Braille per aprendre jugant

Qualsevol mètode que serveixi per ensenyar de manera divertida sempre resulta interessant alhora que garanteix resultat a més curt termini. Amb les peces Lego, tant populars i conegudes pels nens, s’ha intentat plasmar el llenguatge Braille. Els sis punts de l’alfabet Braille ajuden als nens amb discapacitat visual a aprendre a llegir i escriure. Però, alhora, al tractar-se d’un joc, els nens sense problemes visuals també els hi és un estimul per aprendre un nou i llenguatge. Estem parlant d’aprendre jugant però també d’integració i empatia. Encara que bàsicament estan pensades per a nens amb discapacitats visuals, resulten estimulants per la resta de companys.

Peces Lego en Braille per aprendre jugant

Aixi, partint de les peces originals Lego se n”ha modificat el disseny clàssic per adaptar-lo a les 26 lletres del l’alfabet Braille. El principal objectiu de la fundació és l’alfabetització a través d’aquest innovador alfabet. Les peces Lego en Braille són simples però el seu objectiu és molt gran i universal. El joc és una de les millors maneres per aprendre.

Peces Lego en Braille per aprendre jugant

De moment la producció està en fase d’experimentació i té una edició limitada. L’empresa invita a fer servir l’etiqueta #BrailleBricksforAll per donar-se a conèixer i per pressionar als fabricants. El registre del producte està disponible a través de Creative Commons.

 

Braille Bricks

via: Cultura inquieta

 

 

Save

Save

Save