Peces Lego en Braille per aprendre jugant
A principis del 2016 des de l’organització sense ànims de lucre Dorina Nowill Foundation for the Blind van treure una sèrie limitada de peces Lego en Braille. Junt amb l’agència Lew’Lara \ TBWA han tractar d’ampliar la producció d’aquestes peces Lego perquè arribin a tothom que ho necessiti. El projecte s’ha desenvolupat al Brasil però pretén fer-se universal. Les peces Lego en Braille facilita que els nens puguin aprendre jugant a llegir i escriure. I, aprendre jugant sempre és més atractiu. El gran encert, creiem, és que al utilitzar les populars peces Lego els nens sense discapacitat visual també s’interessin. I això pot garantir una millor integració i empatia.
Peces Lego en Braille. Educació divertida i integradora
Qualsevol mètode que serveixi per ensenyar de manera divertida sempre resulta interessant alhora que garanteix resultat a més curt termini. Amb les peces Lego, tant populars i conegudes pels nens, s’ha intentat plasmar el llenguatge Braille. Els sis punts de l’alfabet Braille ajuden als nens amb discapacitat visual a aprendre a llegir i escriure. Però, alhora, al tractar-se d’un joc, els nens sense problemes visuals també els hi és un estimul per aprendre un nou i llenguatge. Estem parlant d’aprendre jugant però també d’integració i empatia. Encara que bàsicament estan pensades per a nens amb discapacitats visuals, resulten estimulants per la resta de companys.
Aixi, partint de les peces originals Lego se n”ha modificat el disseny clàssic per adaptar-lo a les 26 lletres del l’alfabet Braille. El principal objectiu de la fundació és l’alfabetització a través d’aquest innovador alfabet. Les peces Lego en Braille són simples però el seu objectiu és molt gran i universal. El joc és una de les millors maneres per aprendre.
De moment la producció està en fase d’experimentació i té una edició limitada. L’empresa invita a fer servir l’etiqueta #BrailleBricksforAll per donar-se a conèixer i per pressionar als fabricants. El registre del producte està disponible a través de Creative Commons.
via: Cultura inquieta