Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nensAprofitant que tenim una etiqueta al nostre directori de sortides als Parcs Naturals amb nens, n’hem seleccionat 5 per estirar les cames. En aquest cas hem triat 5 excursions pels Parcs Naturals de Catalunya per mostrar-vos diferents racons per descobrir o redescobrir. Pujarem a un cim del Garraf, descobrirem una bonica balma al Vallès Oriental i anirem fins un petit i conegut pantà de Collserola. Dels Parcs Naturals a vora el mar passejarem per la Gola del Ter i descobrirem un des itineraris menys coneguts del Delta de l’Ebre.

5 Parcs, 5 itineraris i 5 racons diferents per descobrir.

Ens acompanyeu?

 

Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nens

Us portem una petitíssima mostra de tot el que es pot gaudir passejant pels Parcs Naturals de Catalunya. Aquí només us hem portat una mostra de 5 itineraris per fer amb nens. A cada entrada hem posat una breu explicació del Parc i l’enllaç per si voleu buscar més informació.

 

Parc del Garraf

Parc del Garraf Avencs i margallons. Un paisatge amb certs aires exòtic, ric en formes càrstiques –avencs, dolines i rasclers– i amb una vegetació pròpia. L’espècie més coneguda de la qual és el margalló.

La Morella, el cim del Massis del Garraf amb nens

Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nensLa Morella, el cim del Massis del Garraf amb nens

La Morella és el cim del Parc amb els seus 593,6 metres . Un itinerari d’anada i tornada apte per fer en família. L’itinerari comença des del Centre d’Informació La Pleta, al Parc del Garraf. Des de dalt la Morella, el cim del Massis del Garraf, podreu gaudir d’unes excel·lents vistes del Delta del Llobregat fins Barcelona. Begues – Baix Llobregat. Ruta lineal 7Km. #100Cims.

 

Parc de Collserola

Parc de Collserola La serra de Collserola s’alça com a talaia enmig de l’àrea metropolitana de Barcelona.  Més de 8.000 ha d’espai natural preservat, on predominen variats espais forestals que li confereixen una valuosa diversitat biològica.

Pantà de Vallvidrera i l’entorn

Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nensParc de Collserola – Pantà de Vallvidrera

Una bonica i fàcil excursió pel Parc. Hi podreu descobrir els encants del Pantà de Vallvidrera i la Font Joana. I resseguir els caminets del Parc per acostar-vos fins el Centre d’Interpretació del Parc. Vallvidrera – Barcelonès. Ruta circular 2Km.

 

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter  Contemplar els fons marins de les Illes Medes és com tornar enrere en el temps i gaudir de l’àmbit florístic, faunístic i paisatgístic d’un ecosistema estable i íntegre.

Ruta a la Gola del Ter a peu o en bicicleta

Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nensRuta a la Gola del Ter

Un itinerari lineal que transcorre pràcticament en la seva totalitat dins dels límits del Parc. Una bonica passejada de gran interès ecològic. Es tracta d’un traçat fàcil on s’alternen les pistes de sorra i l’asfalt i que es pot fer tant caminant com en bicicleta. Estartit – Baix Empordà. Ruta lineal 4,9 Km.

 

Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac

Parc Natural de Sant Llorenç i l’Obac Cingles i canals. El singular paisatge del parc està format per cingles i monòlits de conglomerat rogenc que contrasten amb el verd de les pinedes i els alzinars. El monestir de Sant Llorenç del Munt, bastit al cim de la Mola, és el monument més emblemàtic. Un massís on també són abundants les restes arqueològiques neolítiques i les masies de gran port.

Puig de la Balma a Mura

Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nensL’excursió fins al Puig de la Balma

L’itinerari del Puig de Balma és l’anomenat Balmes, masies i molins. Una ruta perfectament senyalitzada i recomanada per al públic en general. Tret d’alguna pujada en el primer tram és senzilla de fer amb nens. En el Puig de la Balma hi trobareu l’antiga masia construïda aprofitant el forat de la balma, una construcció singular i curiosa de veure. Mura – Vallès Oriental. Ruta circular 4 Km.

 

Parc Natural del Delta de l’Ebre

Parc Natural del delta de l’Ebre És zona humida més gran de Catalunya, amb una superfície de 320 km2. Constitueix un dels hàbitats aquàtics més importants del Mediterrani occidental. El Parc s’estén per les comarques del Montsià i del Baix Ebre.

La Bassa de les Olles i lo Goleró a peu o en bici

Excursions pels Parcs Naturals de Catalunya amb nensLa Bassa de les Olles i lo Goleró

Una sortida que canvia de color segons es trobin els camps d’arròs. I on les espècie d’aus que s’hi observen canvien segons les migracions. Per això, sortir amb nens al Baix Ebre, cada estació té els seus al·licients. L’itinerari de la Bassa de les Olles i lo Goleró permet descobrir ambients tants interessants com les dunes, els salobrars o els canyissars. Però també observar la diversitat de la seva fauna. L’Ampolla – Baix Ebre. Ruta circular 8,6 Km.

 

 

+ sortides a Parcs Naturals de Catalunya

+ rutes a Sortim !