El cap de setmana del 23 i 24 de novembre podreu descobrir Els oficis antics a La Manreana Parc. Dos dies per veure i gaudir de les tradicions populars, la pagesia i les festes tradicionals catalanes. Hi haurà tallers i demostracions basats en més de 10 oficis antics, la majoria desaparegut. Un nou cap de setmana d’activitats temàtiques per a tots i els públics i especialment adreçades per a famílies amb nens.

Els oficis antics a La Manreana Parc. Què hi trobareu?


Els oficis que recuperarem i amb els quals podrà interactuar son:

 • Traginer de Nulles: Amb un tradicional carro antic podreu donar tombs pel parc i veure’l des d’una altra perspectiva.
 • Ferrador (Ton d’Àger i Eduard de Juneda): Veureu en directe i de manera propera la manera de treballar del sabater i podòleg dels cavalls.
 • Fuster (talla Pelé): Podreu gaudir de l’art del tallador de fusta i descobrirem la versatilitat d’aquest material tan utilitzat.
 • Picapedrer (Ivan Egea): L’ofici de treballar la pedra és un dels més antics de la humanitat, veureu la dificultat d’aquest art mil·lenari.
 • Pagesos de les Garrigues: Acompanyareu el pagès a collir les nostres olives i les prepararem per posar-les en conserva.
 • Saboneres de Montgai: Coneixereu com es feia el sabó d’abans amb les diverses tècniques, i us en podreu emportar una mostra a casa.
 • Cisteller (Pere’l gatxes): Observareu les mans de l’artesà que, amb moviments precisos i repetitius, van teixint. Un espectacle per als ulls.
 • Mandongueres de Juneda: Podreu veure i ajudar a fer les tasques relacionades amb la carn de porc i tastar-la: llonganisses, botifarres, fuets…
 • Llauner i perfumista (L’Estanis, l’home dels oficis): Mitjançant les seves històries i el seu carro/museu de butxaca coneixerem aquests dos oficis
 • Bufons i malabaristes: A l’edat mitjana eren els encarregats de divertir els reis i la cort. Tindreu la possibilitat de gaudir d’uns artistes la mar de simpàtics!

També hi haurà la Manri, la mascota de la Manreana. Totes les activitats estan adaptades per a tots els públics.

 

Més activitats a La Manreana

 • La propera activitat de Busca el tió (6, 7, 8, 14 i 15 de desembre) està cridada a ser un altra de les activitats estrelles de la programació anual, i que a hores d’ara ja hi ha moltes famílies interessades.
 • La Manreana Parc va obrir el passat mes de setembre i ja acumula més 1.200 visitants en 2 mesos!. Cada cap de setmana i festiu s’ofereixen activitats guiades teatralitzades on els visitants poden conèixer les tasques de la granja i les curiositats dels animals salvatges.
 • A més d’un mercadet de productes, tombs en poni i dinar de bufet lliure.
 • A banda de les activitats els visitants poden conèixer les més de 50 espècies d’animals que viuen al parc.

 

Sorteig familiar per dissabte 23 de novembre

Gràcies a La Manreana sortegem un paquet per a una família (màxim de 4 persones) amb dinar inclòs per dissabte 23 de novembre. Per poder participar al sorteig us heu de fer seguidors de La Manreana a faceook i apuntar-vos al butlletí de totnens.

Teniu temps per apuntar-vos fins dimecres 20 de novembre a les 12 de la nit.

Felicitats Laura Lorenzo !!!

Gràcies a tots per participar

sorteig tancat

 

*Participar al sorteig suposa apuntar-vos al Butlletí de totnens i acceptar la política de privacitat. El guanyador dóna permís a totnens per facilitar les dades necessàries a La Manreana per poder-vos identificar quan hi aneu.

**Des de totnens s’enviarà un correu al guanyador a l’adreça amb la qual s’hi ha apuntat. Aquest s’haurà de posar en contacte les properes 24h amb totnens per facilitar-nos les dades d’enviament. En cas de no rebre resposta per part del guanyador es farà un nou sorteig entre tots els qui ja hagin participat.

 

+ info La Manreana