Descobrir Girona amb ulls de nen
|

Descobrir Girona amb ulls de nen

Descobrir Girona amb ulls de nen

Per visitar una població amb nens, o qualsevol altre indret, cal tenir en compte els seus gustos. A vegades poden coincidir amb els dels adults, però no sempre. La curiositat, les inquietuds i les necessitats solen ser tant peculiars com els pertoca per l’edat. Avui us proposem descobrir Girona amb ulls de nen. Una proposta singular que ha preparat un grup d’alumnes de l’escola Domeny de la ciutat. Una manera ben singular de fer turisme familiar.

Descobrir Girona amb ulls de nen. La guia de la ciutat

A la web de Girona trobareu totes les recomanacions que fan els nens als visitants. Allotjaments, cultura, curiositats, esbarjo, esdeveniments, gastronomia, llegendes i fins i tot proposen passatemps.

Descobrir Girona amb ulls de nen

Les muralles de Girona, un bon lloc de passeig des d’on gaudir de les vistes de la ciutat.

Voleu saber quin és l’hotel on van els equips que juguen contra el Girona? Us ve de gust un gelat del Rocambolesc? Voleu saber on es troba el mapa secret de la ciutat? Sabeu que Girona té un Museu del cinema?… o gaudiu de caminades medievals passejant per les muralles.

També ens recomanen espais com la Devesa, el parc Domeny o el parc del Migdia. I, si mireu a terra, en un punt determinat de la ciutat, podreu veure i trepitjar els quatre cantons. Abans de marxar de Girona aneu a fer un petó al cul de la lleona, com mana la tradició.

Nosaltres hem seleccionat algunes de les seves propostes, algunes de les que desconeixíem i que ara, quan tornem a la ciutat segur que buscarem.

3 fonts de Girona

Descobrir Girona amb ulls de nen

Font de la sirena de les dues cues, font de les foques i la font del nen i la tortuga.

El grafit de La Cocollona, el mostre marí gironí que neda pel riu Onyar

Descobrir Girona amb ulls de nen

Representació en forma de grafit de la Cocollona

A prop de la Devesa trobareu un edifici amb moltes finestres on s’ha pintat l’enorme grafit de la de la Cocollona. El creador d’aquesta llegenda apòcrifa va ser Emili Massana que, davant la mala pronúncia d’una neboda seva, va entendre la paraula cocollona. Un mot que va entendre com a paraula composta de coco-dril i papa-llona. I així va néixer el monstre gironí que neda pel riu Onyar les nits de lluna plena.

L’ull que ho veu tot

Descobrir Girona amb ulls de nenVigila, que et vigilen!

Just abans d’entrar a la plaça dels Raïms, hi ha un ull de pedra a la paret d’una casa, a sobre d’una finestra. Diuen que des d’aquest ull els pares i les mares vigilaven que els seus fills entressin a fer classe al conservatori de Música, que abans era just al davant.

Els nummulits del Pont de Pedra

Descobrir Girona amb ulls de nenAnimalons de 55 milions d’anys a les pedres de Girona

La pedra de Girona és una pedra molt peculiar i n’hi ha en molts edificis i construccions. Molts edificis i monuments estan fets amb aquesta pedra, que està plena de fòssils de petits animalons marins que van viure fa milions d’anys. Se’n poden veure a molts llocs, els de la barana del pont de Pedra, es veuen força bé. A més dels nummulits, en el passamà superior del bloc quinzè de la barana que mira a la Catedral, comptant des del carrer de Santa Clara, hi podeu veure dues seccions d’ossos de sirènid.

i… no us descuideu de provar els xuixos !

Descobrir Girona amb ulls de nen

Els xuixos de Girona són bons a tothora. Els trobareu a gairebé totes les pastisseries i forns de la ciutat.

Guia turística de Girona amb nens

+ rutes a Girona de totnens

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat