Fem turisme pedalant! En aquest  post us portem el mapa de les rutes que tenim a totnens per fer a peu o en bicicleta. Estan plantejades com excursions i passejades variades i atractives per descobrir territori. Rutes arran de mar, a la muntanya, envoltant un estany, resseguint un riu o un camí senyalitzat… Descobriu des de suaus trams per les vies verdes, circuits per dins un parcs, camins rurals, zones d’interès natura a rutes una mica més exigents. Esperem que trobeu propostes interessants per fer cicloturisme per Catalunya amb nens.

Cal tenir en compte que no tots els itineraris són sobre pista asfaltada, ni ha que transcorren per camins de terra, aspecte que cal tenir en compte si aneu amb nens petits en bici. Alguns no són indicats per a nens molt petits que vagin amb rodetes o pels que no estiguin acostumats a fer recorreguts amb  cert desnivell.

 

Fer turisme sobre dues rodes permet descobrir el territori a un altre ritme.

Cicloturisme per Catalunya amb nens. Els itineraris a totnens

Des d’aquí podeu seleccionar i accedir a les fitxes de les rutes en bici que tenim al nostre mapa. N’hi ha de diferents graus de dificultat. A la fitxa trobareu informació sobre el recorregut, distància, dificultat i de quin tipus d’itinerari es tracta. Rutes en bicicleta a parcs, zones humides, itineraris senyalitzats, excursions, vies verdes…

Us deixem l’enllaç a la categoria de rutes en bicicleta amb nens per si voleu fer la consulta per comarques.

rutes en bicicleta amb nens per comarques

 

 

Excursions en bicicleta amb nens. Rutes per fer pedalant pel territori

Cicloturisme per Catalunya amb nens

En general estem acostumats a pensar, o dir,  que les excursions es fan a peu però també es poden fer en bicicleta, cavall o burro, per exemple. El fet de pujar a la bici i fer un itinerari tot pedalant us permet allargar el recorregut i tenir un altre mirada del paisatge.

 

Poseu-vos el casc, pugeu a la bici i gaudiu!

 

Save

Save

Save

Rutes en bicicleta per les vies verdes i anelles verdes amb nens

Cicloturisme per Catalunya amb nens

Les vies verdes són antics traçats ferroviaris en desús que s’ha adaptat per poder-los recórrer-los en bicicleta, a peu i a cavall. Són traçats suaus i fàcils aptes per fer en família. Alguns disposen de serveis,  zones de pícnic o fonts en algun tram del recorregut. Normalment no està permesa la circulació, aspecte que els dóna seguretat i tranquil·litat sobretot anant amb nens.

Les anelles verdes són circuits naturals que envolten un municipi aprofitant algun antic camí. Generalment estan adequats per poder-hi passejar a peu o en bicicleta. Alguns també es pot circular en vehicles a motor.

Save

Vies Verdes de Catalunya per municipis

Consells per fer una ruta en bici amb nens

Consells generals

Abans de sortir mireu l’estat de la bici i si cal posar-la a punt.

  • Comproveu la pressió de les rodes
  • Mirar l’estat dels llums, sobretot si sabeu que us faran falta.
  • Portar eines i una càmera de recanvi
  • NO us deixeu el casc.
  • Cal anar ben calçats.
  • Portar aigua.

Bicicleta amb nens

  • Portar una ampolla extra d’aigua

 

Save

Save

Save