totnens-taules-sensorials-animals4

Hem repassant el nostre Pinterest en al secció de taules sensorials i us hem portat una selecció en la que els animals són el punt en comú. Cada taula o safata sensorial representa hàbitats i entorn diferents, espais on els animals viuen o conviuen i que els nens poden reconèixer, estudiar i manipular mentre juguen i aprenen. Hi trobareu sorra, aigua, serradures, crispetes, gel… amb elements que fan que cada taula sensorial sigui un espai diferent per descobrir.

Les taules o safates sensorials donen un gran potencial educatiu, faciliten, de manera experimental ja sigui amb les mans, la visió o l’olfacte el contacte dels nens amb els diversos materials mentre experimenten, investiguen i juguen. Poden aprendre a desenvolupar el pensament lògic i matemàtic, relacionar entorns, feines, paisatges i animals sempre de manera lúdica i dinàmica. Perquè una taula sensorial sigui realment eficaç cal que tingui les proporcions adequades i que el nen pugui manipular amb certa facilitat cadascun dels elements que la configuren.

Us deixem unes quantes taules o safates sensorials plenes d’animals i diversió.

Taula sensorial del món del circ

totnens-taules-sensorials-animals2

Una safata sensorial del circ plena de crispetes i blat de moro on els animals i el tren del circ hi circulen. El nen pot carregat el tren d’animals, de crispetes, fer una via, un tancat amb blat de moro…

Taula sensorial de del zoo o la sabana

totnens-taules-sensorials-animals8

Taula sensorial del zoo que també pot ser de la sabana amb un terra fet de serradures i troncs a base de tubs de cartró.

Taula sensorial del desert

totnens-taules-sensorials-animals7

Taula sensorial del desert feta amb sorra, alguna pedra i troncs on s’hi poden trobar els animals que hi viuen; puma, serps, escorpins…

 

Taula sensorial del bosc

totnens-taules-sensorials-animals6

La taula sensorial del bosc, al igual que la resta, incorpora elements i animals que un pot trobar quan va d’excursió: esquirols, cérvols, ocells, guineus. mussols, pinyes, troncs… en aquest cas s’hi han incorporat petites culleres perquè el nen ompli i reompli el terra com més li agradi.

Caixa sensorial de la platja

totnens-taules-sensorials-animals1

Una gran caixa de plàstic serveix com a taula sensorial de platja que incorpora, un tàper més petit amb aigua tintada de blau. Sorra, aigua i pedres per fer-hi jugar els animals marins, barques, ninos…

 

Taula sensorial de papallones i marietes

totnens-taules-sensorials-animals5

Es tracte d’una taula sensorial molt primaveral on el nen pot mira, tocar o agrupar els diferents animals.

Taula sensorial de dinosaures

totnens-taules-sensorials-animals3

Una taula sensorial de dinosaures feta amb pasta que simula lava.

Taula sensorial de la granja

totnens-taules-sensorials-animals9

Aquesta taula sensorial de la granja és força complerta, incorpora una sitja feta amb un bric de suc on el nen pot posar-hi el blat de moro per després carregar el mini tractor. Animals, tancats, ninos, culleres… que es poden muntar i desmuntar amb molta facilitat.

si voleu veure més taules sensorials visiteu el nostre Pinterest