6 castells per fer una excursió amb nens

 

Catalunya és terra de castells i bona prova d’això és la gran quantitat de parets i torres que s’alcen pel territori. En el resum que us portem aquí n’hem seleccionat només sis. 6 castells per fer una excursió amb nens. Tots, tenen com a característica que per arribar-hi s’hi ha d’anar a peu. Itineraris, la majoria d’anada i tornada, per veure el que en queda de les antigues fortificacions. En tots, un cop hi arribeu podreu gaudir d’excel·lents vistes: des de la badia de Roses, part de la Plana de Vic , part del Penedès… Bones rutes !

6 castells per fer una excursió amb nens. Parets i torres

Una altra de les característiques de les rutes que us proposem és que els castells estan mig enrunats. D’alguns  només queda en peu una torre, un parell de parets o poca cosa més. La gràcia, però, és l’excursió a peu que us permetrà recorre el territori tot gaudint del paisatge mentre recordeu el passat. Us recomanem portar aigua, anar ben calçats i no oblidar-vos dels prismàtics.

 

Excursió al Castell Saverdera o castell de Sant Salvador de Verdera

6 castells per fer una excursió amb nensveure itinerari i dades

El Port de la Selva – Alt Empordà. La pujada fins el castell de Saverdera és una curta i bonica excursió que parteix del mateix pàrquing del monestir de Sant Pere de Rodes. Ruta lineal uns 2 Km.

 

Excursió al Castell de Popa o castell de Castellcir

6 castells per fer una excursió amb nensveure itinerari i dades

Castellcir – Moianès. La singularitat del Castell de Popa o Castell de Castellcir ve determinat per la forma de la roca on s’ha construït. La roca sembla el casc de la popa d’un vaixell i amb el castell a sobre li dona un aspecte força espectacular. Ruta lineal d’uns 9 Km.

 

Pujada al Castell de Tona

6 castells per fer una excursió amb nensveure itinerari i dades

Tona – Osona. La pujada al Castell de Tona i l’església de Sant Andreu és una bonica passejada apte per a tothom en un petit turó al peus del municipi. La torre és l’única part del Castell de Tona que queda dempeus. El turó és una magnífica atalaia d’Osona. Permet contemplar de manera panoràmica des del Pirineu al Montseny, Collsuspina i Muntanyola i l’extensa Plana de Vic. Ruta lineal

Excursió al Castell de Montclús.

6 castells per fer una excursió amb nensveure itinerari i dades

Sant Esteve de Palautordera – Vallès Oriental.  Als voltants de l’edificació s’han trobat restes d’un antic poblat ibèric. La pujada fins el castell no presenta dificultats i es pot fer tranquil·lament amb nens. L’itinerari transcorre primer per una camí de sorra i l’últim tram per un estret i agradable sender. El castell ha estat declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. Ens trobem dins el Parc natural del Montseny. Itinerari lineal.

 

Excursió al Castellot de Castellví de la Marca

6 castells per fer una excursió amb nensveure itinerari i dades

Castellví de la Marca – Alt Penedès. La pujada fins el Castellot de Castellví de la Marca és una excursió fàcil per gaudir en família. S’inicia des de l’església de Sant Sadurní i transcorre entre senders i pistes. El castell, ara mig enrunat, permet gaudir d’un paisatge típic de la zona, boscos de pins i zones de vinyes. El cim, de 464m, està inclòs a la llista de 100Cims de la FEEC.

 

Excursió al Castell de Palagret o Mabarrera

6 castells per fer una excursió amb nensveure itinerari i dades

Celrà – Gironès. La ruta és una curta i agradable passejada que us permetrà descobrir el Castell de Palagret i allargar-vos fins la font de l’Alau. L’itinerari segueix part del torrent de l’Infern tot passant per dos antics molins, ara en runes. Es tracta d’una excursió que es converteix en una aventura gràcies a l’exuberant vegetació en algun dels seus trams. Ruta lineal 7,6 Km.

 

 

Bones excursions !!!

+ rutes dels Castells de Catalunya amb nens