|

5 rutes per voltar estanys i pantans amb els nens

totnens-rutes-estanys0000

Us proposem descobrir o redescobrir 5 superfícies aquàtiques entre estanys i pantans per anar d’excursió amb els nens. 5 espais on fer un recorregut circular tot observant un paisatge on l’aigua ha ajudat a crear ecosistemes molt rics en vegetació i on les aus hi passen en les seves rutes migratòries per descansar.

Les cinc propostes de sortida amb nens que us hem portat es poden fer caminant o en bicicleta a la fixa que us enllacem hi trobareu tota la informació. Tret dels estanys de Basturs, en la resta de sortides hi trobareu plafons d’informació, punts de guaita arran de terra, torres de guaita,  zones de descans, zones de pícnic o altres serveis (mireu fitxa)

Recordeu que si feu les sortides en bicicleta cal portar casc i si sou previsors us caldrà portar material per poder arreglar una punxada. Totes les rutes tenen un gran interès ecològic, són zones de pas d’aus i petits mamífers per això us recomanem que porteu prismàtics per poder fer-ne una bona observació i una màquina de fer fotos per endur-vos un bon record.

En el post d’avui hem seleccionat 5 rutes o excursions per voltar per alguns dels estanys o pantans que tenim identificats en els nostre mapa i que podeu veure aquí.

Rutes en família: Ruta pels estanys del Ridaura

Rutes en família: Ruta pels estanys del Ridaura (Platja d’Aro – Baix Empordà)  La ruta dels estanys de Ridaura ens permetrà descobrir el curs baix del riu en un circuit circular i fàcil de poc desnivell que està pensat bàsicament per fer-lo en bicicleta ja que a la tornada, fins la gola del Ridaura es fa per via asfaltada. El circuit recorre les zones humides de la desembocadura del Ridaura, el Parc dels Estanys i la Bassa del Dofí. Un espai on hi paren i hi nidifiquen tant les aus migratòries com les hivernants. Ruta autoguiada per Natura Local.

 Rutes en família: volta a l’estany de Sils

Rutes en família: volta a l’estany de Sils (Sils – La Selva)  La volta a l’estany de Sil és una excursió familiar que podeu fer tan a peu com en bicicleta en un circuit circular i senyalitzat que us permetrà contemplar la fauna i flora que envolten l’Estany mentre feu una agradable passejada. L’Estany de Sils és un espai natural protegit inclòs en el Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Forma part de la Xarxa Europea d’Espais Naturals Natura 2000.  Al principi de l’itinerari hi han instal·lats plafons informatius de fauna i flora que us permetran identificar millor els particulars ecosistemes de l’Estany. Ruta proposada per Petites rutes

Ruta en família: Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana

totnens-sortim-estany-ivars-vila-sana1

Rutes en família: Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana (Ivars de Noguera – Pla d’Urgell) Al llarg de l’estany s’hi van recrear illes amb diferents formes, pendents, alçades i emplaçaments que afavoreixen la fauna, especialment els ocells, amb punts de descans, alimentació i reproducció. Hi trobareu una zona d’embarcadors per si us ve de gust donar una volta en barca. Es realitzen diferents activitats familiars durant tot l’any.

Excursions en família: volta als estanys de Basturs

Excursions en família: volta als estanys de Basturs (Basturs – Pallars Jussà) Els estanys de Basturs en són dos, un de petit i un de més gran, tenen un gran valor natural i ecològic, al seu voltant hi paren a veure aigua un munt d’ocells i animals. Una excursió per fer en família que podeu ampliar o variar depenent del recorregut escollit. Us hem portat dues propostes de rutes per descobrir aquests singulars estanys, des de la web del Pallars Jussà i des de Muntanya viva. Són una zona protegida i també estan inclosos en Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de Catalunya. Forma part de la Xarxa Europea d’Espais Naturals Natura 2000.

Excursions en família: volta al Pantà de Sant Llorenç de Montgai 

Excursions en família: volta al Pantà de Sant Llorenç de Montgai (Sant Llorenç de Montgai – La Noguera) Una magnífica excursió circular per fer en família en un traçat molt agradable per a totes les edats que permet resseguir la ribera del Pantà de Sant Llorenç de Montgai. Un espai natural ple de racons i vistes espectaculars al Segre, a la Paret de l’Òs i les serres de Mont-roig i Monteró al mateix temps que ens transportarà a la prehistòria amb la descoberta del jaciment de la Roca dels Bous. La singular vegetació i la gran quantitat d’aus, en especial aquàtiques fan de la ruta un paratge molt atractiu. Ruta autoguiada per Natura Local.

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat